Зареждане

5 невероятни истории от живота на Bas Rutten

5 невероятни истории от живота на Bas Rutten
Публикувано на: Август 3, 2018 в 00:17 ч
Истински ММА пионер, UFC шампион в тежка категория, член на Залата на славата и трикратен Крал на Pancrase - Bas Rutten се радва на завидна кариера в спорта преди да стане коментатор в PRIDE докато бяха във вихъра си.

Той също е известен като един от най-цветущите и харизматични бойци, влизали някога в клетката.

Историите на "El Guapo" извън състезанията обаче също са легендарни и затова ще разгледаме няколко от тях още сега - катастрофи, хаотични кръчмарски сбивания... има всичко. Гарантираме забава.


Шведксият кръчмарски бойОт всичките му истории, може би най-популярната се случва към средата на 90-те в Spy Bar в Стокхолм, Швеция.

Преди още да влезе в заведението, на входа го предупреждават да не създава неприятности. Разбира се, не минава много време преди да го помолят да напусне обекта.

Той се съгласява на поставените от охраната условия, но въпреки всичко те започват да го блъскат, като един от тях дори му бръква в окото.

Кармата обаче бързо се намесва - Rutten вкарва здрав тупаник, с който нокаутира пазителя на реда. Все пак му остават още 4-5 души, с които да се справи и бързо решава, че трябва да се измъкне някак от ситуацията. След като се пуска по близкото стълбище, той вижда няколко метли, като грабва една от тях и започва с нейна помощ да се защитава. В последствие осъзнава, че недоброжелателите му биха могли също да ги ползват и затова се отказва от тяхната употреба.

За негово нещастие, всеки един от преследващите го обаче взимат по една метла и го притискат при изхода, който бил заключен, поставяйки Rutten в капан. Той се обръща към тях, готов да 'потанцуват', преди охранителите рязко да спрат. Изненадан Rutten се обръща, за да види как няколко полицейски коли са спрели пред заведението в очакване.

Rutten приключва вечерта в ареста, като същевременно бива застрашен от 6-9 месеца затвор, тъй като един от тези, които е нокаутирал по-рано, бил полицай. След известно време, прекарано в преговори обаче, той бива освободен няколко дни по-късно, без обвинения, но с много истории.


Автомобилната катастрофаВ ранните години на ММА кариерата си Rutten кара колата на жена си заедно с боеца Leon Van Dijk в родната му Холандия, когато изведнъж се блъска в мантинелата и отива директно в гората.
Превозното средство се търкаля надолу по хълма докато Rutten вижда как Van Dijk се удря наляво-надясно из колата, която набира скорост, разминавайки се на косъм с дърветата по склона.

По някое време колата спира, обърната в река, и Rutten решава да изрита прозореца и да изкара своя изгубил съзнание приятел в безопасност, тъй като водата започнала да навлиза.

За щастие, двамата оцеляват - Rutten има само разни драскотини, а на Van Dijk му се налага да бъде защит, тъй като имал и една рана, през която му се виждал дори черепа.


Изхвърлянето на Paul Varalens през прозорецаЕдна пиянска вечер в Киев завършва доста интересно след като играта на Rutten с бившия UFC боец Paul Varalens излиза извън контрол.

Rutten споделя, че по време на схватката гигантът Varalens го хванал отзад и впил зъби в рамото му.

'El Guapo' му съобщава, че го боли, но 'Polar Bear' не спира и затова Rutten решава да хване опонента си в ключ и да го метне. Интересното е, че го хвърля толкова силно, че чупи прозорец с него, в следствие на което на Varalens му се налага да бъде шит.

Охранител с автоматичен пистолет приближава в последствие Rutten и го предупреждава да се успокои, но пияният боец вместо това решава да му хване оръжието и да му удари шамар.

Rutten все пак признава, че по чудо се прибрал от Украйна невредим.


Инцидентът с тоалетната чинияПрез 2000-ра, Rutten посещава фитнес експо в Хаваи, напива се с BJ Penn и се връща в хотелската си стая, където си взима душче преди лягане.
Rutten обаче успява да се подхлъзне и да падне, удряйки си главата в тоалетната чиния, която съответно се чупи.

В пиянството си Rutten не забелязва, че главата му кърви или че банята се пълни с вода и започва да наводнява 38-те етажа под него, и си ляга.

По-късно през нощта Rutten се буди от почукване на вратата и веднага забелязва, че по стената на банята има кървави следи. Чудейки се в какво се е забъркал, Rutten се замисля, че може да е убил някого, преди да забележи раната на главата си.

Човекът на вратата се оказва именно шефът на охраната, който му съобщава, че Rutten е счупил тоалетната, но за щастие мениджърът бил фен на ММА легендата и решил да се погрижи за проблема.

На сутринта, когато всички закусват, Rutten разбира, че навалицата се е образувала, защото всички получавали безплатна храна като компенсация за наводнението, причинено от някакъв пияница на 38-мия етаж.


Прекършването на пищяла на един от опонентите муПовечето бойци прекарват часове наред в залата, усъвършенствайки ключовете си преди да ги използват в истинска битка. Това не означава, разбира се, че и Bas Rutten го прави.
На Pancrase: Road To The Championship 1 през 1994-та Rutten гледа превю на евента на голям екран в Токио, когато вижда как някой извършва inverted heel hook и това веднага му дава идея.

На следващия ден Rutten излиза на ринга срещу Kazuo Takahashi и още в първата минута излиза възможност да приложи видяното от екрана.

Тъй като обаче никога не е тренирал това движение, Rutten не успява да прецени колко опасно може да бъде то. Мигове по-късно той успява да прекърши пищяла на Takahashi.

Без да осъзнава щетата заради болката, Takahashi се изправя и тръгва да рита Rutten, тотално довършвайки костта си.

Според Rutten, Takahashi прекарва 6 месеца в болницата след битката и появилата се инфекция, като не е имал възможността да се бие в продължение на 13 месеца след инцидента.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес