Зареждане

3 ефективни метода за бързо стягане на корема

3 ефективни метода за бързо стягане на корема
Публикувано на: Април 12, 2020 в 19:33 ч
Изглежда някои хора, колкото и да тренират, колкото и мускули да трупат, една област от тялото им все отказва да се стегне - говорим за корема. Може да бъде наистина обезкуражаващо да прекарваш часове в опити да изкараш плочките, но те да продължават да се крият под мазнините, които по някаква причина все не изчезват.

Често срещан проблем, особено сред по-възрастните трениращи, но това не означава, че няма решение - просто е необходим правилен подход и добра комбинация от съобразена диета и промени в тренировъчната програма.

спри с коремните преси и сгъванията

 
Най-очевидните методи, към които хората прибягват, когато решат да премахват корема, са коремни преси и сгъвания. Логиката зад това е, че упражненията помагат за горенето на калории, така че, ако искаш да премахнеш мазнините в определена част на тялото, просто тренираш тази част. Но нещата въобще не са толкота прости. Разбира се, тренировките горят калории, но същият ефект ще постигнеш и ако тренираш цялото тяло.

Ако прекалиш с коремните преси, може и да намалиш мазнините на корема, но същото ще се случи и на други места от тялото ти. И въпреки че ще направиш мускули на корема, те ще продължават да остават скрити под мазнините.

За да разбереш защо се случва това и да намериш решение за премахване на мазнините от корема, ще трябва да се запознаем първо с функцията на тези мазнини. Тялото запазва като резерв мазнини, но си има определени места, където го прави.

Коремът предлага най-много свободна площ, заедно със задните части и бедрата. Въпреки всичко обаче, начинът, по който твоето тяло разпределя мазнините, зависи от редица фактори, сред които гени, хормони и диета.

Увеличи хормоните

 
Малко можеш да направиш за гените си, но можеш наистина да повлияеш на хомоните и диетата си.

Стане ли дума за хормони, най-важното за всички бодибилдъри е очевидно тестостерона, който не само прави тялото способно да произвежда повече мускулна маса, но и понижава телесните мазнини. Освен това, колкото повече тестостерон и мускули имаш в тялото, толкова по-малко естроген имаш, а той допринася за наслагването на мазнини около корема (затова и жените са по-склонни към такива натрупвания). Колкото по-малко естроген, толкова по-добре в случая.

Преди да награбиш тестостерона на инжекции и да вкарваш нещо в тялото си, което по принцип не трябва да е там, важно е да отбележим, че увеличаването на тестостерона по естествен път за момента е най-доброто решение. Имай предвид, че когато не се увеличава по естествен път, хормонът на растежа има някои доста неприятни ефекти, сред които косопад, гинекомастия и други различни усложнения.

Тестостеронът се произвежда от тялото по изключително естествен път и се изискват единствено тренировки, за да се увеличат количествата му в организма - не е лесна задача, но поне ще си сигурен, че няма да останеш неприятно изненадан. А билковите добавки като трибулус терестрис (бабини зъби) ускоряват процеса.


Необходими са само няколко малки промени в тренировъчния режим. Най-лесния начин да напомпаш тестостеронна е с бавни клекове и пауърлифтове веднъж, два пъти седмично. Този тип напрягаща силова тренировка е чудесна, ако искаш да накараш тялото си да произвежда повече хормони. Важно е, разбира се, също да си осигуряваш и достатъчно почивка, тъй като 70% от тестостерона се произвежда по време на сън.

Оправи диетата си

 
Излишно е да го повтаряме, но ако искаш да стопиш корема, ти трябва подходяща диета. Увери се, че си набавяш много протеини - така ще бъдеш сигурен, че ще произвеждаш повече тестостерон и мускули.

При мъжете става въпрос за около 180-200 грама на ден или малко повече, в зависимост от тренировъчния режим. Протеиновите шейкове са добра идея, тъй като можеш да увеличиш протеиновия прием, без да приемаш излишни калории, защото иначе после ще трябва да ги гориш.

Най-лесният начин да се справиш с всичко това е да си водиш записки по отношение на хранителните ти навици - обърни внимание на това, което ядеш през дадена седмица и пресметни средния си дневен калориен прием. От тази средна стойност извади 300 калории, за да си сигурен, че ще приемаш по-малко, а не повече от необходимото. Освен това, вкарай и малко кардио в тренировките си, за да си сигурен, че гориш достатъчно калории всяка седмица.

Като увеличаваш тестостерона с повече протеини и по-малко калории, ще започнеш скоро да усещаш и намаляване на мазнините в областта на корема само след няколко седмици.
 

След като постигнеш търсения ефект, можеш да увеличиш калориите, за да подържаш определена форма, но внимавай, защото мазнинките се натрупват наистина лесно. Важното е в крайна сметка да внимаваш какво ядеш, да следиш калориите, да тренираш правилно и да оптимизираш в движение, за максимален ефект. Лятото наближава -с какво тяло ще се похвалиш тази година зависи от теб.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес