Зареждане

Прохазка експериментира с тялото си! Откачен ли е Иржи ?

Прохазка експериментира с тялото си! Откачен ли е Иржи ?
Публикувано на: Октомври 22, 2022 в 10:00 ч
Иржи Прохазка прави рисковани номера с тялото си. Шампионът на UFC явно полудява.

На 10 декември ще се проведе реваншът между шампиона на UFC в полутежка категория Иржи Прохазка и бившия носител на пояса Гловър Тейшейра. Първата битка се проведе през юни 2022 г. и завърши с победа на чеха, който удуши бразилеца в петия рунд.

Сега Прохазка, който има само три двубоя в UFC, се подготвя за първата си защита на колана в лигата на Дейна Уайт. И всеки път методите му изглеждат все по-безумни! Прохазка направи своя дебют в UFC през 2020 г., след като живя в Япония четири години преди това.

Той беше буквално наситен с цвета на страната и също се промени много психологически. Иржи се посвети на изучаването на бойната философия, така че сега той свято почита кодекса на Бушидо. Именно в Япония "Denisa" започна да практикува различни нестандартни начини за подготовка за битки.


В кодекса на Бушидо Иржи прочете, че за да постигнат съвършенство, майсторите тренират един удар през целия ден. Решил да последва пътя на самурая и отишъл в планината. Поради неопитност, той взел твърде малко вода със себе си, която свършва след 12 часа.

Но чешкият боец не се отказа и продължава да отработва техниката, издържайки такава невероятна тренировка. И за да стане още по-добър в уменията си, чехът тренирал всеки ден........с дървета.

„Добра тренировка за тялото. Мисля, че трябва да е като камък. Ако се науча да минавам през тялото на противника с моята техника, ще стана още по-опасен. Правя това упражнение всеки ден и нанасям 500 удара в дърво.

След това ударих боксовия чувал и ми се струва доста лесна работа. Ако искате да направите нещо невероятно, тогава трябва да тренирате така.", споделя Прохазка.

Изглеждаше, че Прохазка вече е опитал най-щурите неща, но преди да защити шампионския пояс, реши да използва още по-странен начин на подготовка. Иржи каза, че е прекарал три дни в тъмна стая, за да работи върху умствените си сили.


„Три дни в пълен мрак. Така спокойно можете да работите с вашите демони и да тренирате всичко, което можете. Но не бих искал да говоря за това, защото е нещо лично.

Това е най-голямото удоволствие – трябва да стигнеш до момента, в който времето свършва. Много е полезно. Оставаш сам със себе си. И никой наоколо. Това беше първият път, когато го направих без храна, имаше само вода.

Всичко е много по-трудно, когато няма храна. Всички процеси в организма са много по-интензивни. Мозъкът е активен.", казва Прохазка.

Прохазка е истински луд, който гори в работата си и свято тачи принципите. Но такова обучение може да бъде опасно, засягайки здравето на боец. Битката с Тейшейра ще отговори на въпроса дали подобни откачени практики ще помогнат за защитата на пояса.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес