Зареждане

Всички забравиха за Магомед Анкалаев! Прекалено скучен ли е ?

Всички забравиха за Магомед Анкалаев! Прекалено скучен ли е ?
Публикувано на: Юни 22, 2023 в 10:00 ч
Магомед Анкалаев е пренебрегван вече повече от половин година.

През декември миналата година, след контузията на Иржи Прохазка, шансът за титлата изведнъж се падна на Магомед Анкалаев. Дагестанецът трябваше да се бие с Ян Блахович в битка за вакантния пояс. Всички си спомнят този доста противоречив двубой, който завърши наравно.Дуелът беше толкова недолюбван от Дейна Уайт, че шефът на UFC веднага обяви нова битка за титлата, която остана вакантна. Президентът на UFC се изказа доста критично към Анкалаев, който изригна и обяви, че повече няма да се бие в UFC.

Да си спомним какво му каза Уайт след битката:

"Основното събитие на турнира беше ужасно, но какво може да направиш ? Смятам ли някого за победител ? Дори не знам. Започнах да губя съзнание след три рунда. Чух, че Анкалаев е разстроен от решението, но какво искате да направя ? Пребиват те два рунда, после започваш да го събаряш. Какво можеш да направиш? 

Казвал съм и преди, не можеш да оставяш всичко на съдиите. Не се бий с мисълта, че си взел два рунда. Не трябва да притискаш противника си към мрежата, ако смяташ, че се справяш добре. Излез в центъра на клетката и се бий.", каза Уайт.

Като бонус Уайт веднага обяви бой за титлата между Гловър Тейшейра с Джамал Хил. Анкалаев и Блахович още не бяха напуснали клетката, което беше голямо неуважение към него и Анкалаев.

Да си припомним и думите на Магомед, който беше много разочарован:

"Не знам какво да кажа. Спечелих битката, но не ми дадоха този пояс. За какво изобщо става дума ? Къде е моят колан ? Не мога да спечеля заради съдиите. Независимо дали съм бил ранен или не, направих всичко, за да спечеля. 

Ако отстъпвах в стойка, се борех, ако отстъпвах в партер, се биех в стойка. Не знам дали ще се бия отново тук, все още нямам информация. Ще си получим своето, но съм обиден.", каза Магомед.

Очевидно самата фраза, че Анкалаев се съмнява в по-нататъшни битки в промоцията, силно е разгневила Уайт. По-късно боецът, разбира се, започна да казва, че всъщност е имал предвид битки в Лас Вегас, а не UFC.


Оттогава насам общо взето не е имало новини за Магомед Анкалаев. След турнира се вдигна шум, експертите и другите бойци бяха изненадани от решението и нарекоха Анкалаев легитимния шампион. Рамзан Кадиров призова Уайт да даде пояса на Магомед и да се извини.

Но сега просто не чуваме за Анкалаев, той сякаш е в изолация. По всичко изглежда, че руснакът просто беше избутан и забравен. Блахович има планиран двубой с Алекс Перейра в полутежка категория, а Хил чака Иржи Прохазка.

Единствено Анкалаев дори не се споменава като потенциален претендент. Но руснакът е номер две в класацията, с 9 победи и 1 равенство. Трябва да се отбележи, че той не е губил повече от 5 години.

UFC игнорира дагестанеца и сега най-близкият реалистичен шанс за Магомед да се завърне в октагона е Абу Даби. Справедливо или не, медийният компонент е изключително важен в спорта днес. Това е причината UFC да посъветват Анкалаев да се развива в социалните мрежи.

Колкото и абсурдно да звучи, не е достатъчно да бъдеш добър боец. Има много такива примери. Бенеил Дариш и Белал Мохамед са от същата категория като Анкалаев. Те трябва да запишат някаква невероятна серия от победи, само за да се доближат до шанс за титла.

А има и такива като Колби Ковингтън, който печели 2 от последните си 4 битки, но въпреки това е следващ претендент за титлата в полусредна категория. Има вероятност ситуацията около Анкалаев да се изясни след двубоя между Блахович и Перейра.

Теоретично победителят от този двубой ще бъде претендент за титлата, а Анкалаев теоретично може да се изправи срещу загубилия. Във всеки случай Магомед ще има още 1 или 2 двубоя преди новия си шанс за титлата.

И, разбира се, той трябва да стане по-активен в социалните мрежи, както и да се сближи с Дейна Уайт. За съжаление Анкалаев нито е звезда в социалните мрежи, нито пък траш толкър. Това е причината UFC да го бутат назад, въпреки че определено има качества.

На този етап Анкалаев просто е твърде скучен за UFC и голяма част от феновете.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес