Зареждане

Дейна Уайт не иска скучен шампион от Дагестан!

Дейна Уайт не иска скучен шампион от Дагестан!
Публикувано на: Декември 12, 2022 в 00:00 ч
Последната голяма галавечер на UFC за 2022 година завърши по срамен начин.


Дагестан се готвеше да отпразнува появата на нов шампион в UFC, но това не се случи. Магомед Анкалаев се изправи срещу Ян Блахович в главнaта битка на UFC 282, което се проведе в Лас Вегас. През по-голямата част от битката Анкалаев изглеждаше по-добре от поляка.

Но по някаква причина пълното предимство във всички статистически параметри и доминацията в шампионските рундове не бяха достатъчни на Магомед, за да стане шампион. Дори Блахович беше изненадан от резултатите, като смело призна факта, че руснакът изглеждаше по-добре от него.

Но Дейна Уайт, противно на обичайния си навик, не критикува действията на съдиите. Дейна не критикува съдиите и за протировечивото съдийство в полза на Пади Пимблет, който загуби от Джаред Гордън, но съдиите му подариха победата.

По някаква причина ръководителят на UFC избра да се спре на Анкалаев, който според него накарал феновете да скучаят. Между другото, Уайт практически не спомена името на Магомед, което беше отбелязано от много задгранични журналисти.

„Главната битка на турнира беше ужасна, но какво можете да направите ? Смятам ли някого за победител? Аз дори не знам. Започнах да се отегчавам след три рунда. 

Чух, че губещият е разстроен от решението, но какво искаш да направя ? Два рунда те бият, а след това започваш да го събаряш. Какво можеш да направиш ? 

Вече казах, че не можете да оставите всичко на съдиите. Не е нужно да тласкате опонента си към мрежата, ако смятате, че се справяте добре. Отидете и се бийте.“, каза Уайт на пресконференцията.


Освен това Уайт вече обяви нова битка за титлата! Да, да, по-малко от час след битката между Анкалаев и Блахович, UFC вече обявява следващата битка за титлата в полутежка категория. Особено разочароващо е, че нито Магомед, нито Ян бяха поканени там като кандидати.

На 22 януари в UFC 283 бившият шампион Гловър Тейшейра и номер 7 в полутежка категория Джамал Хил ще оспорват съдбата на титлата. Хил дори не е в топ 5 на дивизията, но ще се бие за златото, а Анкалаев и Блахович отново трябва да чакат.

Между другото, не е факт, че Магомед изобщо ще чака нещо. Руският отбор вече заяви, че спортистът може да напусне промоцията след такава несправедливост.

Сегашната ситуация изключително много напомня на историята на Пьотр Ян, който според Даниел Кормие след битката с Шон О'Мали също е бил готов да се оттегли от UFC по собствено желание.

Анкалаев беше несправедливо лишен от шампионския си пояс. Този факт не може да се отрече. Но неуспешното съдийско решение е просто още едно доказателство за ниското ниво на съдиите в UFC.

Да се надяваме, че Анкалаев няма да напусне промоцията. Той трябваше да навърже серия от 9 поредни победи, за да стигне до титлата. За съжаление той не говори траштолк, а и не е чак толкова известен.

Магомед не знае и английски. В крайна сметка защо ти е да имаш шампион, който е скучен и не продава платени гледания ?! В UFC отдавна всичко е бизнес, а не бойна организация, която цели да покаже кой е най-добрият в света.

Ако не продаваш и не си интересен, тогава не ставаш!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес