Зареждане

UFC или Bellator ? Коя организация е по-добра за бойците ?

UFC или Bellator ? Коя организация е по-добра за бойците ?
Публикувано на: Март 30, 2023 в 10:00 ч
В света на смесените бойни изкуства надпреварата между двете най-силни промоции на планетата, Bellator и UFC, напоследък се разгаря все повече и повече. Двете организации се състезават във всички аспекти и се подобряват въз основа на това.  

Дейна Уайт рядко говори публично за тази надпревара. Но президентът на Bellator Скот Кокър постоянно настоява, че неговата промоция е най-добрата на планетата. Кокър от години иска съвместна галавечер с UFC, но не получава отговор от Уайт.

„Когато говорите за спортисти на Bellator, имайте предвид, че през последните шест или седем години това е най-добрият състав, който някога сме имали в история на лигата. 

Не го казвам само защото управлявам тази компания. Ако намалите тегловните категории, ние нямаме само бойци, които могат да спечелят в UFC. 

Имаме по трима или четирима във всяка теглова категория, които могат да се мерят с всяка компания на планетата. Сега имаме много силна база от бойци.”, хвали се Кокър.

Bellator изглежда наистина привлекателно място за млади бойци и опитни професионалисти, които все още не са имали време да се запалят на толкова високо ниво. Има си и причините за това.
Първата причина са парите. Бойците в организацията на Кокър получават както гарантиран хонорар за битките си, така и бонуси за победа. Има и специални награди за тези, които се представят добре.

Най-важното е, че в Bellatоr има турнири, които се провеждат във всички категории. Залогът е титлата в дадената категория, както и награда от 1 милион долар. Това определено е добра сума за всеки боец.

За една година един шампион може да спечели около 2 милиона долара, което е много добре. В UFC бойци от същото ниво, които правят две или три битки годишно, разчитат само на $500 000 долара.

В Bellator бойците имат повече сигурност. Там няма да те освободят, ако навлезеш в серия от загуби. Това се дължи на доста ниското ниво на конкуренция и лоялността на ръководството.

В UFC младите бойци имат много труден момент. Те трябва постоянно да се доказват срещу млади и гладни съперници. В октагона на UFC има истинска месомелачка и е изключително трудно да се спечели поредица от победи в началото на кариерата.

На този фон мачмейкърите на Bellator са доста по-съобразителни. Там за дебют може да ти дадат истински ветеран, който вече е пенсионер с единия крак. Дори след няколко поредни поражения в Bellator е трудно да те махнат. В UFC изискват бързи резултати - тук и сега.

Bellator е добро място за тези, които искат да станат шампиони и да се бият с по-слаба конкуренция. Скот Кокър и неговите хора нямат изисквания за траш толк към своите бойци. Това привлича тези, които обичат да доказват всичко в клетката, а не на думи.

В UFC дори най-умните и добри бойци могат да чакат дълго време за шанса си за титлата зад гърба на лидерите в застоялите дивизии. Примери за това не липсват. Не са малко бойците, които навързват серии от по 6-7 победи, но въпреки това не се бият за златото.

Знаем, че UFC е най-добрата промоция на планетата. Но Bellator непрекъснато се подобрява, състезавайки се на равни начала по много критерии. И това състезание между двете "чудовища" може да има положително въздействие върху развитието на ММА.

Bellator е по-добра организация за тези, които търсят сигурност. UFC от своя страна са по-добри за тези, които са готови да рискуват, за да постигнат мечтите си.

Вие какво мислите за двете организации ? Коя е по-добра ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес