Зареждане

UFC 244: Благой Иванов - Багата срещу Дерик Люиз - прогноза и анализ

UFC 244: Благой Иванов - Багата срещу Дерик Люиз - прогноза и анализ
Публикувано на: Октомври 30, 2019 в 10:02 ч
Безспорно една от най-интересните битки в предстоящото ММА състезание UFC 244 е битката в тежката категория между Благой Иванов - Багата и Дерик Люиз.

Багата, който е бивш шампион на Professional Fighters League (PFL), записа няколко солидни победи в UFC и се нареди в топ 10 на тежката категория.

Българинът е на крачка от една голяма победа, за да се нареди сред бойците, които са готови за шампионски двубой и срещата му с Люис е огромен шанс за това.

"The Black Beast" обаче е костелив орех. Той няма особено добра техника, но винаги е показвал, че е готов да нанася (и поема) тежки удари до последния гонг.Благой Иванов

Статистика: 18-2 (1)

Ключови победи: Ben Rothwell (UFC Fight Night 146), Shawn Jordan (WSOF 35), Tai Tuivasa (UFC 238), Josh Copeland (WSOF 31)

Ключови загуби: Junior dos Santos (UFC Fight Night 133), Alexander Volkov (Bellator 120)

Ключ към победата: Въпреки че Багата има солидно минало в самбото, до момента не сме го виждали да се бори много често в ММА> Вместо това той разчита на контраатаки, да оказва натиск на опонентите си и да движи добре главата си, избягвайки ударите, като в същото време има тежки ръце.

Той има поносимост на удари и издръжливост - до момента не е бил отказван заради това.

На хартия Люис не изглежда като беоц, който би затруднил Багата в стойка. Понякога "The Black Beast" раздава изненадващи удари с крака, но такива атаки са рядкост. Иванов е по-постоянен в пресата и ударите си по време на двубой.

Често опонентите на Люис попадат в капана да играят на размяна на удари с него. Те го удрят, разбират, че е лесно да го ударят и го правят отново. Точно тогава Люис им играе на контраатака и опонентите му са твърде изморени, за да избегнат иначе очевиден удар, който идва към тях. В стратегията на Иванов трябва да се вкара именно това - да се избягват подобни капани, а също така и да използва енергията си разумно.

Вижте също: Историята на Благой Иванов - Багата: Един на милион
 

Дерик Люис

Статистика: 21-7-1

Ключови победи: Francis Ngannou (UFC 226), Alexander Volkov (UFC 229), Marcin Tybura (UFC Fight Night 126), Travis Browne (UFC Fight Night 105), Shamil Abdurakhimov (UFC Fight Night 102)

Ключови загуби: Daniel Cormier (UFC 230), Junior dos Santos (UFC Fight Night 146), Mark Hunt (UFC Fight Night 110), Shawn Jordan (UFC Fight Night 68)

Ключ към победата: Няма много какво да се обсъжда от техничски аспект в играта на Дерик Люис. Той обича да прави кикове от време на време и да вади по някой изненадващ удар, а също и да се изправи, след като е бил повален.

Не е нещо сложно, но много ефективно.

Люис излиза с един и същи подход във всеки двубой и принципно не е трудно да се направи стратегия за победа над него. Тук определено обаче Люис ще разчита на преса и на нансянето на тежък удар. Ако успее да си пести и енергията, така че да запази сила и експлозивност за по-предните рундове - това ще е от голяма полза за него.

 

Заключение

Колкото и да не ни се иска може и да се подготвим за не толкова приятен за гледане двубой, ако двамата бойци решат да се дебнат и да играят на контраатака, малко клинч, а може би и контрол на земята. Ако това се случи, битката ще се проведе на доста бавни обороти.

Със сигурност и Иванов няма да иска да играе на бързо темпо, защото това увеличава шансовете на Люис да нанесе някой от изненадващите си тежки удари.

За Люис по-бавна битка е добре дошла. Майсторът на нокаутите не би рискувал да запише трета поредна загуба и това е важна битка за него. Ако успее да победи, така ще докаже, че е фактор сред топ бойците в тежката категория. Ако загуби обаче ще се срине много назад в класацията.

Каква е вашата прогноза за двубоя между Благой Иванов и Дерик Люис на 2-ри ноември в UFC 244?

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес