Зареждане

Кой е Rodrigo Cavaca?

Кой е Rodrigo Cavaca?
Публикувано на: Юли 19, 2012 в 13:45 ч

Rodrigo Cavaca е една от звездите при черните колани по бразилско жиу-житцу в тежка категория. Той е представител на отбора на Checkmat от Сантос, Бразилия и още през 2010-та записа името си в историята като един от най-добрите състезатели на неговото поколение.

Най-големите му постижения при черните колано са:
- Свеотвен шампион (2010)
- Двукратен европейски шампион (2010, 2009)
- Двукратен бразилски национален шампион (2010, 2008)
- Световен сребърен медалист (2009)
- Пан-американски сребърен медалист (2009)
- Двукратен пан-американски бронзов медалист (2010, 2009)

Rodrigo е роден в Santos, Бразилия на 27-ми януари 1981-ва. Подрастващия Cavaca е бил голям фен на футбола и е бил в отбора на Futebol de Salao. Когато става на 19 години, Rodrigo решава да опита жиу-житцу, тъй като имал няколко негови много добри приятели, които били сини колани и постоянно говорили за бразилското жиу-житцу. Те предизвиквали едричкия Cavaca, докато един ден той не склонил.

Неговата първа тренировка била в Сантос с инструктор, наречен Sarruco в сателитна академия на школата на Alliance. Той тренирал при Sarruco повече от две години, получавайки син колан в тази академия. С времето видял, че не може да направи кариера във футбола, затова започнал да се радва на бразилското жиу-житуц, спорт в който вече виждал, че има голям потенциал.

След тези две години, прекарани с Sarruco, той решава да се премести в Integracao Jiu Jitsu Team в Сантос, тъй като конкуренцията в неговата академия вече му била слаба. В Integracao той намерил нови, по-силни тренировъчни партньори, както и новия си инструктор, Elcio Figueiredo, който е черен колан по Carlson Gracie и собственик на академията. С новата си академия и много тренировки, Cavaca спечелва големи победи в кариерата си, като две национални титли и две световни титли при лилавите и кафевите колано. След 5 години при Figueiredo, той получава своя черен колан на 28-ми октомври 2005-та.

След като печели световни титли в по-ниските колани, той разбира че му е време да постави черния си колан на изпитание - на световното. За съжаление в спорт като жиу-житцу, ако играта ти не се развива, изоставаш, а малкия отбор на Integracao в Сантос не бил достатъчно голям за Cavaca и мечтите му да стане световен ашмпион. Така той намира Leonardo Vieira, който по това време е един от главните учители в Brasa Team в Сао Паоло. Това бил един от най-добрите отбори тогава, който включвал Vieira, Robert Drysdale, Demian Maia, Andre Galvao, Lucas Leite, Felippe Porto и много други. Cavaca започнал тренировки там 3 пъти в седмицата, като пътувал от Сантос до Сао Паоло.

След две години в Brasa имало разделение в отбора. Leonardo Vieira открил друг отбор с брат си, който нарекли Checkmat и Rodrigo последвал своя инструктор. Cavaca след това направил и клон на Checkmat в Сантос, както и няколко други по света. Един от тези клонове е в София - Jiu-Jitsu & MMA Academy.

По покана на клуб Real Pain, Rodrigo Cavaca ще проведе 5-дневен семинар на 120 км от София. Записванията са до края на месец юли 2012-та, а повече информация може да откриете от новината за семинара.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес