Зареждане

Bellator 120: Благой Иванов срещу Alexander Volkov

Bellator 120: Благой Иванов срещу Alexander Volkov
Публикувано на: Май 14, 2014 в 19:04 ч
Снимка: wikimedia.org
Турнирът в тежката категория на Bellator стигна до своя финал в Bellator 120: Rampage vs King Mo. Той ще се проведе този уикенд в Мисисипи, САЩ. В него българският ММА боец, Благой Иванов - Багата, ще се изправи срещу Alexander Volkov. Победителят от турнира ще получи възможността да се бие с шампиона на Bellator в тежката категория, Vitaly Minakov.

Иванов, който премина през седемте кръга на Ада, след като бе наръган с нож в софийска дискотека, на пук на всички очаквания се възстанови напълно и започна победоносен поход в една от най-големите ММА организации в света, стигайки до финала на Bellator в тежката категория. 27-годишният боец изглеждаше много добре в последните си срещи, побеждавайки убедително противниците си.

Volkov пък не се е спирал да побеждава, откакто загуби титлата си от настоящия шампион миналата есен. Той премина през Mark Holota и Siala-Mou Siliga (известен като "Mighty Mo"). "Drago" има статистика 5-1 в Bellator, а ако успее да победи Багата, ще получи и реванш за титлата.

Нека разгледаме по-подробно двамата състезатели.
 
 

Благой Иванов

 

 
Важни победи: Lavar Johnson (Bellator 116), Rich Hale (Bellator 111), Keith Bell (Bellator 109)

Загуби: няма

Какво трябва да направи, за да победи:
Багата има силни удари с ръцете, но освен това уменията му на земята са опасни за всеки един от опонентите му в тежката категория.

Той има пет победи със събмишън, като това ни навява на мисълта, че може доста да затрудни руснака като го събори именно на земята и го притисне така, че да не му остане въздух - нещо подобно на срещата му с Lavar Johnson в Bellator 116. Трябва обаче да внимава много при контраатаките, тъй като Volkov има навика да обръща двубоя точно тогава, когато най-малко се очаква.

Volkov има добра защита от събаряния, но Иванов може да скъсява дистанцията всеки път, когато има тази възможност и да се опита да го свали. Сега обаче Багата трябва да блесне с всичкия си талант, за да вземе победа в най-важния си двубой до момента.

От какво трябва да се пази: Багата не трябва да излиза с мисълта, че той е по-добрият страйкър в срещата, дори и да започне да доминира в двубоя в стойка в началото. Противникът му ще се опита да стои на дистанция. Руснакът е добър страйкър, като има особено силни удари с крака.
 
 

Alexander Volkov

 

 
Важни победи: Siala-Mou Siliga (Bellator 116), Mark Holota (Bellator 111), Rich Hale (Bellator 84)

Големи загуби: Vitaly Minakov (Bellator 108), Maxim Grishin (M-1 Selection 2010: Eastern Europe Finals)

Какво трябва да направи, за да победи:
Руснакът е много стегнат в стойка и добре смесва нещата, като изморява противниците си с удари с крак. Изключително опасен страйкър, който неведнъж е свалял противниците си с тежки и редовни удари.

Видяхме как добре държи дистанцията си срещу "Mighty Mo" в последния си двубой и вероятно това ще е формула за неговия успех и при Иванов. Но ще му е трудно, тъй като вероятно Багата ще се втурне като бик към него.

Volkov е по-висок, така че със сигурност ще използва дългите си крайници, за да държи Иванов далеч. Но въпреки това, няма да е в негов интерес да протака двубоя и ще търси да нарани Багата още в началот и да приключи срещата бързо.

От какво трябва да се пази:
За да победи, Volkov ще избегне всякакъв граплинг и клинч. Неговата игра ще върви най-много, ако държи Багата на разстояние и му нанася удари от далеч.

Няколко пъти брадичката на руснака е била поставяне под въпрос, затова той ще я пази доста от чисти и плътни удари. Ако бъде нацелен от тежките ръце на Иванов, двубоят сигурно ще приключи до там.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес