Най-големият сайт за бойни спортове

       

Топ 5 боксьори в ММА според Freddie Roach

Топ 5 боксьори в ММА според Freddie Roach
Публикувано на: Март 27, 2012 в 10:44 ч
Снимка: wikimedia.org

Може ли професионален MMA състезател да стане професионален боксьор? Този въпрос остава без точен отговор от много години, но често двата спорта биват сравнявани именно по този критерии.

Един от най-известните треньори по бокс Freddie Roach даде своето мнение за това, кой е най-добрия боксьор в MMA.

Имайки предвид, че класацията може да е субективна, тъй като четири от петте посочени състезатели, са тренирали при него.

5. K.J. Noons
K.J. е често в моята зала и е много отдаден на работата си. Харесва ми неговото отношение в ринга. Той идва за да се бие и изцяло е погълнат от това.

4. Nick Diaz
Nick Diaz е един от най-атрактивните бойци в света в наши дни. Той е много добър с ръцете. Понякога увисва за малко, както беше в последния му двубой, но мисля че след това си наваксва добре. Искам да се изправи някой ден срещу "GSP", защото има много да се говори за това.

3. B.J. Penn
B.J. е един от най-добрите страйкъри, с които съм работил. Беше преди няколко години, а сега мисля, че той се е ориентирал към оттегляне, но му казвах "James Toney на MMA-а". Той може да се бие с бойци от леката до тежката категория. Може да се бие с всеки. Много упорито тренира и е хубаво да го има в залата.

2. George St. Pierre
GSP е един от най-добрите хора в света. Той е истински джентълмен и много добър ученик. Питах го 'Колко дълго тренира ударите пред огледалоот миналата вечер?' Защото след като му покажех някой удар, той го тренираше цялата вечер пред огледалото. Той е добър човек и много трудолюбив, а тук са много важни тези качества.

1. Anderson Silva
Имах честта да работя с Anderson Silva когато беше в залата ни за пет поредни дни. Той ми каза 'Аз съм сравнително добър в ММА, но не съм добър в бокса.' Той е много приятен човек и има талант. Той много добре разбира дистанцията и тайминга. Понякога се увлича прекалено много в атрактивни размени и съм му казвал, че това може да бъде опасно за него и да внимава. Но той те въвлича в играта си, подготвя те, той е еедин от най-интелигенните бойци, с който съм работил.

Според вас, бойци, правилна ли е тази класация или вашето мнението е по-различно?


 

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

5 изключително редки снимки от новата книга за Rocky

5 изключително редки снимки от новата книга за Rocky
Закоравелите фенове на Rocky по целия свят биха били зашеметени от новата книга на Taschen "Rocky: The Complete Films".
Статии » декември 17, 2018 (2)
цялата статия

Съвет от експерта: Какво е приложението на бокса в реална ситуация?

Съвет от експерта: Какво е приложението на бокса в реална ситуация?
Какво е приложението на бокса в реална ситуация и добър стил за самоотбрана ли е?
Статии » юли 9, 2013 (39)
цялата статия
Мнения в Facebook