Зареждане

Прогноза: UFC on FOX 6 - Anthony Pettis срещу Donald Cerrone

Прогноза: UFC on FOX 6 - Anthony Pettis срещу Donald Cerrone
Публикувано на: Януари 25, 2013 в 11:04 ч
Снимка: wikimedia.org
UFC on FOX 6 ще се проведе утре, 26-ти януари. Това ще бъде и първото излъчване на UFC по FOX за 2013-та. В него ще се срещнат топ претендентите Anthnoy Pettis и Donald Cerrone. Ще успее ли "Showtime" да стигне до двубой за титлата, който му беше обещан още откакто спечели титлата в WEC или "Cowboy" ще върне назад в класациите Pettis? Ето по-обстоен анализ на двубоя.
 

Anthony Pettis (15-2, 2-1 UFC)

 

Атрактивният му удар с крак вече може да е в далечното минало, но Anthony Pettis излиза за да докаже, че е тепърва има какво да показва. Той е последния човек, който е държал титлата на WEC, побеждавайки дори Ben Henderson.

Вместо да унифицира титлата си при идването си в UFC, той получи двубой с Clay Guida, който губи.

Pettis се връща към планирането и в UFC 136 записва победа над Jeremy Stephens. По-късно, в UFC 144, Pettis затвърди статуса си на претендент за титлата, като победи Joe Lauzon в първия рунд.
 

Donald Cerrone (19-4, 6-1 UFC)

 
 
Donald Cerrone се цели към 7-ма победа в UFC след като записа две поредни победи след единствената си загуба. Боецът от Jackson's MMA изглеждаше непоклатим в WEC и иска да се докаже и в UFC.

Cerrone е побеждавал по-неизвестни бойци, но сред победите му се отличават и две големи имена - бразилецът Charles Oliveira и германецът Dannis Siver. Именно те направиха Cerrone един от претендентите в категорията.

Той обаче загуби от Nate Diaz в UFC 141, но след това изразително победи Jeremy Stephens и Melvin Guillard.
 

Прогнозата

 
Тук може да сме свидетели на "Двубой на вечерта", тъй като ще видим двама от най-атрактивните бойци в леката категория. Pettis почти не е показал слабости, присъщи на млади бойци като него - той удря точно и силно, има здрава брадичка, добро кардио и е фантастичен не земя. "Showtime" има проблеми само срещу обиграни борци, а Cerrone няма нужните умения в събарянията за да го затрудни.

"Cowboy" се е доказал с уменията си по муай тай и здрава брадичка и ще очакваме желание за размяна на удари от негова страна. Pettis обаче е твърде гъвкав и с добра игра и в стойка, и на земя, така че нищо чудно стратегията му да включва от всичко по малко. Най-вероятно в края ще се стигне до съдийско решение, което ще отиде в полза на Pettis.

Съгласни ли сте с горния анализ? Каква е вашата прогноза за двубоя?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес