Зареждане

Възможният опонент на Conor McGregor, за когото никой не говори

Възможният опонент на Conor McGregor, за когото никой не говори
Публикувано на: Януари 11, 2017 в 20:23 ч
 
Шампионът на UFC в лека категория Conor McGregor веднъж отбеляза, че в този бизнес е хубаво да имаш опции. И макар много бойци да искат да се пробват срещу него, някои потенциални двубои изглеждат по-привлекателни от други.


В момента McGregor си е взел заслужена почивка от спорта, като хората не спират да спекулират, срещу кого би могъл да се изправи той в следващия си двубой. Би могло да се каже, че претендентите в лека категория Tony Ferguson и Khabib Nurmagomedov заслужават най-много шанс да се бият за пояса. Но McGregor, верен на своите високи амбиции, като нищо би могъл да се изправи и срещу някого в разстояние на три различни категории. Или дори да вземе участие в сблъсък извън ММА.

И въпреки че в момента пред McGregor има широк брой опции, лесно е да “стесним” следващия му ход до може би шест или седем възможни опоненти, които, на теория, могат да подпишат договор да се изправят срещу него. В този материал обаче няма да обсъждаме следващия ход на Conor, а вместо това ще говорим за потенциален двубой, който може да бъде част от неговото бъдеще. И който не само ще донесе много пари, но и който ще заплени феновете. Още от самото му промотиране до момента, в който вратата на Октагона се затвори.

Conor McGregor срещу Donald “Cowboy” Cerrone.

Помислете си за това. Двама страхотни страйкъри с нокаутираща сила, лоялна фенбаза и характери, които могат да осигурят съперничество, подобно на това между McGregor и Nate Diaz. Всеки път, когато те се намират в една стая, ще ставаме свидетели на паметни моменти.

През този месец Donald Cerrone ще опита да продължи разрушителния си поход в полусредна категория срещу Jorge Masvidal. Самият McGregor може да погледне на тази ситуация като на възможност не само да спечели, но и да я “продаде” до такава степен, че да си уреди трети мач с Nate Diaz или шанс да се бие за титлата в полусредна категория.

Бихме могли да видим жестоките муай-тай умения на Donald Cerrone срещу динамичната и непредвидима атака на McGregor. И двамата мъже са в пика на своите сили, като до момента те са си заслужили впечатляващите 27 приза за “Представяне на вечерта”.

От бизнес перспектива, тези момчета биха могли да генерират достатъчно интерес, който да доведе до солидни pay-per-view продажби. Вече сме виждали няколко сблъсъка между тях на различни пресконференции, поради което можем да кажем, че семената за подобна среща вече са посяти. Това би улеснило значително нещата от маркетингова гледна точка.

Макар и намерил своя втори дом в полусредна категория, Cerrone не изключва възможността отново да се бие в лека категория. Имайки предвид и човека, който е той, напълно бих очаквал той отново да се върне в тази дивизия, ако пред него се появи подходяща възможност за двубой.

Всичко това е просто забавна спекулация, но ако трябва да съм честен, не е трудно да си представя ситуация, в която тези двама мъже пресичат пътищата си. UFC обичат мачовете, които генерират пари. В такъв случай, защо те да не изправят един срещу друг двама от своите най-харесвани бойци?

McGregor, разбира се, ще има поне още един двубой, който той ще трябва да проведе, преди подобна среща да бъде възможна. Ако той постигне успех, това е мачът за уговяране, особено ако бъдещето на McGregor крие още само няколко двубоя в Октагона.

Ако познавам McGregor така, както си мисля, че го познавам, той ще помисли и за феновете, колкото и време да му остава в спорта. А ако в даден момент той се озове в позиция, която позволява той се да се изправи срещу “Cowboy”, той трябва да ни направи услуга и да позволи този мач да бъде уреден. Нямам съмнение, че ще ни очаква едно истинско зрелище.

Cillian Cunningham, Pundit Arena

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес