Зареждане

5 причини защо Mayweather - McGregor ще се случи

5 причини защо Mayweather - McGregor ще се случи
Публикувано на: Декември 19, 2016 в 21:52 ч
 
Това е двубой, на който много хора гледат като на цирк. Но въпреки това, ако Conor McGregor действително се изправи срещу Floyd Mayweather на боксовия ринг, това ще бъде най-гледаното събитие в цялата история на бойните спортове.


Когато слухът за този мач започна да се усилва през лятото, анализаторът на HBO Max Kellerman перфектно обясни защо подобен сблъсък никога не би станал реалност.

“Очевидно това би бил голям бизнес ход, но всички на този свят с мозък знаят как би завършил подобен мач”, заяви Kellerman.

“На боксовия ринг Conor McGregor има нула процента шанс да спечели. В Октагона, Floyd Mayweather също има нула процента шанс за победа”.

“Намирам за невероятна липсата на респект към различните спортове. Сякаш хората мислят за бокса “о, това е бокс, аз съм голям и силен човек, просто ще се кача на ринга и ще се боксирам”. Не. Няма да го направиш. Наистина няма”.

“Същото нещо се отнася и за боксьорите, които си мислят, че могат да влязат в Октагона. Това е тотална липса на уважение към този спорт. Неуважение е и когато някой мисли, че може да спечели в спорта на друг човек. Имам предвид - хайде де.”

Независимо дали виждате перспективата за подобен мач като истинска или като шега, няма значение. Дните минават, а изглежда все по-вероятно Conor McGregor да срещне Floyd Mayweather на ринга.

Ето пет причини за това:

1. Пари

 

 
В момента Conor McGregor и Floyd Mayweather са най-големите звезди в своите спортове. Не само това. Те са двама души, които оформиха своите идентичности покрай финансовите си постижения.

Говорейки наскоро за ESPN, Ronda Rousey засегна именно техните “парични” персони:

“Ако парите са твоята мотивация, тогава ходи се шибай. Всички тези “Money” хора - Money Mayweather, Money McGregor. Виждам, че те искат да изглеждат по определен ъгъл. И хората го вярват. Боготворенето на парите в нашето общество е толкова дълбоко. Но това е най-лесният начин да запазиш вниманието на хората или да ги забавляваш. Но не означава, че е правилният начин”.

Дали сте съгласни с Rousey или не е съвсем отделен въпрос, но тя определено засегна нещо.

Мач между McGregor и Mayweather без съмнение ще генерира повече пари от всеки друг мач в историята на бокса или ММА. За двама души, които толкова често изтъкват своята финансова мощ, можете да сте сигурни за едно нещо - ако има пари, значи има смисъл.

2. Dana White най-после е “вътре”

 

 
През последните шест месеца Dana White винаги отричаше идеята за среща между McGregor и Mayweather.

Въпреки това, в последните седмици тонът на White се промени. Говорейки пред Fox Sports, той обясни, че в Ню Йорк е срещнал рапъра и близък приятел на Mayweather - 50 Cent, който го е питал кога ще бъде уреден този мач.

“50 ми каза “кога твоето момче ще се бие с Floyd?” А аз отвърнах: “Моето момче? Да не говориш за Conor?” А той потвърди. Аз му казах, че Floyd не иска да се бие с Conor, а той отвърна: “Floyd го иска, Dana. Floyd е много сериозен за това.” Аз му отвърнах - “не зная, човече, обади се на Floyd и да видим какво става”. И така всичко започна отначало”.

Въпреки че някои смятат, че би имало правни вратички, които да позволят на Conor да се бие с Floyd, надали McGregor би избрал да действа точно така. В такъв случай, Dana White би бил първият човек, на когото Conor ще се обади.

Имайки предвид, че самият Floyd призна, че вече е говорил с Dana White, изглежда че колелата вече са започнали да се въртят.

3. Каква почивка?


McGregor очаква раждането на своето първо дете през май, а наскоро Dana White заяви, че ирландецът ще си вземе дълга почивка от Октагона. Изглежда обаче, че самият Conor май няма такива намерения.

Самият McGregor изясни каква е ситуацията:

“А колкото до почивка, не зная. Наясно съм, че Dana White е казал, че ще си взема десет месеца почивка. Но защо той казва десет месеца? Аз съм готов за всичко. Наистина казах, че ще си взема почивка, но имах предвид Коледна почивка - за празниците”.

4. И двамата мъже изглежда искат двубоят да се случи

 

 
След като Conor McGregor спечели титлата в лека категория на UFC, Floyd Mayweather изглежда тотало незаинтересован от какъвто и да е мач с ирландеца. Той дори заяви, че за него е обида да бъде споменаван в едно изречение с него.

“Никога не ме сравнявайте с Conor McGregor. Това е тотална липса на уважение. Аз съм слон. Слоновете не враждуват с мравки”.

Въпреки това, нещо драстично се промени с времето. Maywеаther започна да говори често за McGregor и как иска да го “ошамари”.

“Ще го пребия. Къде е McGregor, този глупак? Ще го ошамаря, щом го видя”.

Зa The Notorious подобен мач също изглежда част от плановете. Говорейки в Белфаст пред медиите, той сподели, че не би изключил идеята да се качи на боксовия ринг.

“Може да покоря и боксовата сцена. Това е много сериозен разговор, който се води. Разбира се, че мачът с Floyd е този, който публиката иска да види. Това е мачът, който всички искаме да се случи, но ще видим. Тези неща отнемат време”.

5. John Kavanagh каза, че можете да заложите на това


Още откакто този слух тръгна, много анализатори твърдеха, че двете звезди просто използват имената си, за да трупат слава. John Kavanagh обаче е човек, който не обича да окуражава безмислици. След UFC 205 той заяви, че можете да заложите, че подобен мач ще се случи.

“Ако залозите са достатъчно добри, бих заложил на това през следващата година”.

“Не искам да обявявам някакви новини или нещо такова, но дали се приближаваме към това? Не зная, но определено не би ме изненадало да чуя, че ще се случи”.

“Floyd е 49-0. Сигурен съм, че той иска и мач №50. Това е добро число. Ако питате случаен човек на улицата, срещу кого иска той да види Mayweather, той ще каже McGregor”.

“Определено и по-странни неща са се случвали в бойните спортове от Mayweather - McGregor. Не бих бил изненадан, но кой знае? Това е една от многото опции пред Conor, нека видим какво ще се случи през следващите седмици”.

Въпреки че такъв мач със сигурност би се превърнал в ужасен спектакъл, нито един от двамата дори не би имал предвид този факт в цялото уравнение. За Mayweather това би бил най-големият и лесен чек в кариерата му. 50-0 и пари в банката.
 

За Conor McGregor, мач с Floyd със сигурност би генерирал повече пари, отколкото пет войни в UFC накуп. И въпреки, че загубата е вероятна, такъв двубой би го тласнал към още по-голяма световна слава.

А освен всичко това, няма никакво съмнение, че The Notorious вярва, че може да спечели.

“Ако се фокусирам върху работната си етика и изцяло върху бокса, никой не може да каже какво мога да направя и какво не. Няма да изляза на ринга, само за да се покажа. Целта ми ще бъде да го нокаутирам. Това е. Той може да бъде ударен, защото се е случвало и преди. Годините не чакат никого. Зная, че размерите са на моя страна, зная че и обхватът на удара е на моя страна. Зная, че и младостта е на моя страна”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес