Зареждане

Началото на враждата между Conor McGregor и Khabib Nurmagomedov

Началото на враждата между Conor McGregor и Khabib Nurmagomedov
Публикувано на: Април 21, 2018 в 06:55 ч
Автор: DoloR
Khabib Nurmagomedov и Conor McGregor са изключително добри бойци, но в същото време са двете противоположности - докато единия те сваля на земята и те размазва, то другия с един удар може да нокаутира всеки един боец. Уникални бойци с уникални стилове, които първоначално бяха приятели и се разбраха добре, но когато се намесиха интересите станаха врагове. Как обаче започва всичко? Тук ще разгледаме някои факти, снимки и чатове от социалните мрежи:

Всичко между тях започва през 2014 година и за първи път двамата се снимат заедно и показват голямо уважение един към друг. Тогава Conor McGregor успява да победи Dustin Poirier с нокаут в първия рунд и след битката по приятелски се снимат с дагестанския боец:
 

 
Видимо радостни двамата са се прегърнали и Khabib определя представянето му като невероятно. McGregor споделя, че снимката му харесва и назовава Khabib - Руския мечок:
 

 
Още преди битката на McGregor и Poirier двамата с Khabib демонстрират респект и даже искат да тренират заедно, като Khabib го моли за една тениска:Nurmagomedov харесва тениската и моли McGregor за такава, Conor приема с радост това и двамата даже се разбират да тренират заедно. Всичко обаче е на път да се промени коренно, щом интересите се намесват. През 2016 г. Eddie Alvarez става шампион в лека категория и от UFC започват да готвят битка между него и дагестанеца. Nurmagomedov подписва договор за битка, но от организацията намесват и Conor McGregor, който също иска да се бие с Alvarez. Драмата продължава и Nurmagomedov подписва втори договор за битка с Alvarez, но въпреки това организацията обявява битка между Conor McGregor и Eddie Alvarez за титлата в лека категория.

След това Khabib и неговия отбор са бесни и обвиняват UFC, че са използвали дагестанеца като разменна монета, за да може да се организира битката McGregor-Alvarez. Всичко е финализирано и битката е обявена като главното събитие на UFC 205. Khabib обаче иска да остане активен и приема битка с Michael Johnson в прелимите на същото събитие. Khabib дава гневни интервюта и се оплаква, че бил използван за организиране на битката между McGregor и Alvarez и е насъбрал много и на двамата. Nurmagomedov и McGregor се виждат зад кулисите на UFC 205 и всичко приятелско между тях изчезва:Двамата се сблъскват и трябва да ги бъдат разделяни от охраната и своите приятели. Дагестанеца и ирландеца за първи път подклаждат враждата си и двамата в един тон казават, че ще се види кой е по-добър в октагона.

От тук нататък нещата стават още по-интересни - Khabib Nurmagomedov побеждава убедително Michael Johnson и дори по време на битката заплашва Dana White, че ще унищожи неговия син Conor McGregor. В интервюто след битката той нарича McGregor пиле и го предизвиква, като също изразява недоволство от това, че той губи и се предава срещу Nate Diaz и в същото време получава двубой за титлата:Малко по-късно същата вечер обаче McGregor блести в октагона и прави за смях Eddie Alvarez, като няколко пъти го сваля на земята със своите удари. В крайна сметка McGregor го нокаутира и вдига двете титли и става първия шампион в историята на UFC, който държи две титли едновременно. Блестящо и историческо представляне, което освен титлите му носи и бонус от $50 000:След битката с Alvarez, Conor остава неактивен и от UFC му отнемат титлата в категория перо. Conor задръства Лека категория и от UFC решават да създадат временна титла за която да се бият Khabib Nurmagomedov и Tony Ferguson на UFC 209, но Khabib не успява да свали килограми и завършва в болница. 

Започва кампания за организацията на мега битка срещу Floyd Mayweather в която McGregor се представя повече от достойно и дори успява да спечели рундове. В крайна сметка е нокаутиран в 10-тия рунд, но това е без значение, защото тази битка го изстрелва в космоса и му носи още по-голяма слава и пълна банкова сметка.

Conor McGregor продължава да е неактивен в ММА и от организацията създават временна титла за която се бият Tony Ferguson и Kevin Lee на UFC 216. Ferguson успява да го победи и вдига временна татитла:След битката Tony Ferguson предизвика Conor McGregor, но без отговор.

Няколко месеца по-късно Khabib Nurmagomedov излиза срещу Edson Barboza и го смазва в 3 рундова битка, което привлича вниманието на Conor McGregor, който решава да изрази своето недоволство от представянето на дагестанеца:Отговор от Khabib не закъснява и той му отговаря, като му казва да мълчи:И двамата стартират кратка вражда в социалните мрежи, но развръзката предстой малко по-късно.

Conor McGregor продължава да е неактивен и от организацията обявяват нова битка между Khabib Nurmagomedov и Tony Ferguson за UFC 223, но този път за безспорната титла в лека категория, която е собственост на Conor McGregor. Dana White до последно отказва да я отнеме от Conor McGregor като казва, че който победи е шампион.Всичко върви по план и събитието наближава. Феновете са на нокти и се молят този път битката да не се отмени. Да ама не, точно на 1 април излиза новина, че Tony Ferguson е контузил коляното си и няма да се бие.Интересна ситуация се разиграва в хотела където са отседнали бойците, в която Khabib Nurmagomedov среща Artem Lobov, който е дългогодишен приятел на Conor McGregor и му иска обяснение, заради обиди изказани от Lobov в интервю:След тази ситуация Lobov си сменя хотела.

От UFC действат светкавично и заменят Tony Ferguson с Max Holloway. Правят пресконференция изправят ги лице е лице и всички чакат битката с нетърпение, но в деня на кантара лекарите забраняват на Max Holloway да се бие:Драмата продължава и Conor McGregor пристига от Ирландия с група от 20 човека и напада автобуса в който се намират бойците от събитието, заедно с Khabib Nurmagomedov. McGregor иска разплата, но в това наранява бойци, които се отеглят от своите битки и Artem Lobov също е премахнат от събитието. Conor McGregor е арестуван и са му повдигнати обвинения:

И докато той има проблеми с властите, Khabib Nurmagomedov излиза срещу Al Iaquinta и става новият шампион в лека категория. Играта му в стойка обаче е доста критикувана и всички започват да говорят, че той е бил разобличен и ще бъде победен от Conor McGregor.

Преди няколко дни Khabib Nurmagomedov посети университет в Русия и сподели, че се водят преговори за битка с Conor McGregor през ноември. McGregor обаче ще трябва първо да се яви пред съда през юни.

Враждата между тях обаче стана много по-голяма и точно тази година е златният шанс за организиране на тази битка. Всички имат интерес за нея след всичките драми и сцени и със сигурност ще донесе сериозни приходи за всички, което в днешния ММА е най-важно.

И двамата не са за подценяване, защото имат уникален стил и всичко опора до това - кой от тях ще успее да наложи своя. Никога не подценявай Conor McGregor, защото той може да ти спре тока с един удар и Jose Aldo вече го разбра само за 13 секунди. От друга страна Khabib Nurmagomedov също не е за подценяване, но не трябва да се забравя, че битката започва в стойка.

Искате ли тази битка да се случи ?
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес