Зареждане

Кралят се завърна! Махачев и Волкановски вече няма да спорят за първото място

Кралят се завърна! Махачев и Волкановски вече няма да спорят за първото място
Публикувано на: Март 7, 2023 в 10:00 ч
Завръщането в спорта по-ефективно, отколкото направи Джон Джоунс на UFC 285, е просто невъзможно.


Легендарният боец беше неактивен повече от три години, но се завърна, за да премине в тежка категория - и веднага спечели шампионския пояс! Сирил Ган изглеждаше като нетрениран аматьор на фона на американеца. Ган се отказа още във втората минута на първия рунд.

Джоунс спечели вакантната титла в дивизията и стана още по-голяма звезда, отколкото беше преди. И какво ще стане сега с класирането на UFC, независимо от категорията ?

Спомнете си, че дълги години Джоунс оглавяваше престижния рейтинг на UFC за най-добрите бойци извън тегловните категории. Неговото господство в полутежка категория толкова потъна в сърцата на промоутъри и журналисти, че дори след три години бездействие Джоунс остана в класацията, заемайки почетното 10-то място.

Над Иржи Прохазка, Дъстин Порие и новия шампион на UFC в средна категория Джамал Хил! Можете ли да си представите колко уважаван е "Bones" в промоцията?

Да, между 2019 и 2020 г. Джоунс за кратко загуби лидерството в P4P рейтинга от Хабиб Нурмагомедов, който отдавна молеше за такава чест. Toва обаче беше по-скоро знак на уважение към дагестанеца.

В следващите часове от UFC ще обновят своята ранглиста и Джоунс ще се върне на върха. Бившият шампион в полутежка категория се завърна след три години бездействие и стана шампион в тежка категория.

Кой може да бъде по-добър от него ? Това е лоша новина за Ислам Махачев, който така и не успя поне за кратко да бъде в статута на най-добрия боец на планетата. Въпреки че Александър Волкановски загуби от руснака, по някаква причина той остана на първо място.

Сега и двамата вероятно ще трябва да се преместят, защото кралят се завърна!

Изглежда Махачев вече няма да има шанс да се изкачи до първия ред в световната ранглиста. Джон първо попречи на Хабиб да направи това, а сега няма да позволи и на Махачев да оглави класирането.

А ако има хора, които смятат, че Джоунс не трябва да е номер 1, то вижте какво смята Дейна Уайт за легендарният боец:

"Не знам дали има друго ниво. Мисля, че Джон Джоунс е самото ниво! Не знам дали има ниво над Джон Джоунс.", каза Уайт пред медиите.

Никой не може да отече, че Джоунс е най-добрият ММА боец в момента, а и вероятно като цяло в историята.

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес