Зареждане

Кой трябва да е следващ за Махачев ? Волкановски, Едуардс или Оливейра ?

Кой трябва да е следващ за Махачев ? Волкановски, Едуардс или Оливейра ?
Публикувано на: Юли 13, 2023 в 10:00 ч
Ислам Махачев настоява да разбере името на своя съперник, както и датата на битката им.

Руският боец каза по-рано тази година, че иска да се бие това лято, но получи отказ от UFC. Дейна Уайт и неговите хора искаха Махачев да оглави галавечерта им в Абу Даби. Организацията се завръща в OAE в края на октомври тази година. UFC имат нужда от известен мюсюлманин, който да оглави галавечерта при шейховете.

Това е причината Ислам да бъде 'замразен' от UFC. За съжаление все още не е ясно кой ще бъде негов съперник. Всички знаеха, че победителят от битката между Бенейл Дариуш и Чарлз Оливейра ще е следващ за Махачев. Чарлз успя да се справи с Дариуш и така си заслужи нов шанс срещу Оливейра.

За съжаление бразилската звезда сподели, че няма да е готов за битка с Ислам през октомври. Така той отново остави Махачев в неведение. Миналият уикенд Алекс Волкановски успя да победи Яир Родригес и загатна, че иска да се пробва още веднъж за титлата в лека категория.

"The Great" има контузия в ръката и не е ясно дали ще се възстанови навреме след операцията. В момента има три опции пред Махачев, които са следните:

  • 1. Чарлз Оливейра


Оливейра беше победен от Махачев преди една година и сега е един от основните претенденти за титлата в лека категория. След като победи Бенейл Дариуш, Оливейра каза, че е готов да се бори за пояса, но сега се оказва, че не иска да се бие в Абу Даби.

Бразилецът изрази интерес към битка за титлата през ноември или декември, но проблемът е, че Чарлз е в губеща позиция. Никой няма да се съобрази с желанията на претендента за златото. Винаги шампионът има думата, а Чарлз в момента не държи титлата.

Оливейра трябва или да приеме битката в Абу Даби, или друг боец ще се възползва от неговия отказ. Възможно е обаче бившият шампион просто да прецени трезво шансовете си в реванш с Махачев и да не бърза да се втурне към титлата, както вече направи в началото на годината.

  • 2. Александър Волкановски


След уверената победа на австралиеца над Яир Родригес името на Ислам Махачев нямаше как да не изплува. Така и стана, Волкановски иска отново да се изкачи в лека категория и да се бие с шампиона.

Проблемът е, че Алекс трябва да претърпи операция на ръката и няма да може да тренира известно време, а до Абу Даби на практика няма да остане време. Така Волкановски ще има доста кратък лагер.

Трябва ли Волкановски да бърза и да поема този голям риск ?

  • 3. Леон Едуардс

Махачев и неговият екип многократно са говорили за желанието си да спечелят пояса в полусредна категория. По принцип сега е добра възможност, но Леон Едуардс може да бъде труден за дагестанеца.

Освен това британецът многократно е говорил за желанието си да се бие в Абу Даби през октомври или в Ню Йорк през ноември. Да, Леон има опонент в лицето на Колби Ковингтън и е твърде рано за Махачев да се качва в теглото, но подобна опция би била чудесна за дагестанеца.

Това определено е голяма битка, за която шейховете няма да щадят ресурси. Ако някой от горните не е съперник на Махачев, тогава вариант е победителят от битката между Дъстин Порие и Джъстин Гейджи.


Кой искате да е следващ за Махачев ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес