Зареждане

Кариерата на Александър Емеляненко е окончателно погребана

Кариерата на Александър Емеляненко е окончателно погребана
Публикувано на: Декември 18, 2022 в 07:00 ч
Кариерата на Aлександър Емеляненко вече окончателно е погребана.

Вижте още - А. Емеляненко: Съдиите ме порязаха като Магомед Анкалаев


Братът на Фьодор Емеляненко беше добър ММА боец, но е време да си събира багажа. В петък вечер се проведе дългоочакваната битка между Алексаднър и младия и гладен блогър Святослав Коваленко, който има няколко битки в поп ММА.

Вижте още - Унижение!!! Блогър преби Александър Емеляненко в Русия!

Емеляненко имаше невероятно предимство в опита, уменията и теглото. Коваленко беше с над 30 килограма по-лек от Александър. Това обаче не попречи на букмейкърите да смятат, че Коваленко е фаворит в битката.

Едва ли някой е очаквал, че Александър ще загуби по толкова унизителен начин. Той падна два пъти в нокдаун и очевидно беше надигран, но продължава да твърди, че е бил ограбен от съдиите.

Александър наистина успя да загуби от човек с минимален опит в смесените бойни изкуства. Емеляненко обаче може да се похвали с 20-годишна кариера в професионалния спорт, битки със спортни легенди и тренировки с Фьодор.

Но всичко това не спаси Александър от този голям срам. Той беше пратен в нокдаун два пъти, а ударите на Коваленко дори не изглеждаха толкова тежки. Явно Емеляненко е стигнал до момент, в който може да падне дори и от леко побутване.

Когато ММА боецът от средна категория Магомед Исмаилов направи нещо подобно с Емеляненко, изглеждаше все още поносимо. В крайна сметка "Плешивият Хищник" е истински професионалист с богат опит.

Но когато човек като Коваленко с почти никаква техника успее да разклати Емеляненко, тогава това е червена лампа за легендата. Тази червена лампа поакзва, че Александър трябва да спре да се излага и да сложи край на кариерата си.

Не омаловажаваме заслугите на Коваленко, той беше добре подготвен и сътвори малко спортно чудо. Въпреки липсата на голяма школа, това момче се бие прилично и има наистина железен характер.

Версията на Емеляненко от преди три години, щеше да нокаутира Святослав в първата минута на битката. Или поне щеше да го принуди да се предаде, ако се стигнеше до бой на земята.

Александър имаше шанс да покаже нещо на земята, но ветеранът не си спомни нищо от школата по самбо. Той дори на земята не можеше да се справя с по-младият си опонент.

Движенията на Александър можеше да бъдат разчетени лесно, защото той сякаш се движеше на забавен кадър. Ако на мястото на Коваленко беше професионалист, тогава Александър щеше да бъде нокаутиран много тежко.

За съжаление е тъжно да го признаем, но кариерата на Александър приключи безславно. Кой уважаващ себе си боец ще приеме битка с тази версия на Александър ? Всеки по-сериозен боец може да го нокаутира.

В клетката Емеляненко прелича на болен дядо, който едвам си стои на краката. Време е той да обяви официален край и да се погрижи за здравето си, което в последните години не е задоволително.

Като професионалист той записа  28 победи, 9 загуби и 1 равенство. На годините на Александър бойците вече трябва да са забогатяли и да почиват по плажове, а не да се бият и да стават за смях.

За съжаление има бойци, които просто не могат да спрат с битките. Те инкасират загуба след загуба, но въпреки това не спират. Александър е един от тези примери. Той явно не знае какво друго да прави с живота си.

Явно ако Емеляненко не се готви за битки, тогава пак ще се отдаде на пиянства, което е още по-тъжно.Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес