Зареждане

Какво не е наред с Израел Адесаня ?

Какво не е наред с Израел Адесаня ?
Публикувано на: Септември 11, 2023 в 02:00 ч
В първите си 14 битки в UFC Израел Адесаня претърпя само едно поражение, което дойде в полутежка категория.

Миналия уикенд в Австралия Адесаня отново се спъна и загуби за 3-ти път в ММА и за 2-ри път в средна категория. Израел беше победен от Шон Стрикланд, който на теория не трябваше да се бие за титлата.
Американецът се яви, за да спаси турнира UFC 293, но в крайна сметка надигра шампиона и го победи с решение на съдиите. Освен това в първите пет минути Стрикланд почти довърши Адесаня, след като го прати в нокдаун.

Всички се чудят какво се случва с Адесаня. Дейна Уайт не беше доволен от представянето на Израел и каза, че той бил много напрегнат и бавен.

„Днес Израел изглеждаше като на забавен каданс. Изглеждаше много напрегнат и много бавен. Само самият Изи знае какво се е случило. Има милиони неща, които могат да се объркат. Понякога просто се събуждаш и се разхождаш цял ден без да си себе си. 

Израел беше изгубен и празен. Той беше много бавен. Дори в петия рунд, когато всички разбраха, че има нужда от нокаут, за да спечели битката, той дори не се опита да го направи. 

Не знам дали беше контузен или просто не беше неговият ден.“, каза Дейна Уайт след двубоя.


Самият Адесаня не обясни нищо, само отбеляза, че е загубил от някой, който е по-добър:

„Имах различен план, но животът отново ме предизвика. Победа или загуба, така или иначе нямах намерение да говоря много, но загубих от по-добрия боец. В момента просто искам да отида и да бъда с хората, които се грижат за мен - моя екип. Искам да се отпусна, да закуся.", каза Адесаня.

Най-лошото за Адесаня и неговите фенове е, че това поражение не може да се припише на някакъв късметлийски удар.

Не, шампионът просто не намери аргументи за игровия план на Стрикланд. Всички отписваха Стрикланд и му се присмиваха заради странната му стойка и начин на битка. Той беше смятан за средняк, но излезе и спечели.Трудно е да се каже каква е причината зад поредния провал на Адесаня. Най-очевидната причина изглежда е амортизацията. Израел има 80 битки в кикбокса и 27 битки в ММА. Той вече е на 34 години и явно годинките вече натежават.

Струва си да признаем, че той е може би най-активният боец от тези, които държаха или държат титлата. Адесаня прие всички предизвикателства: Ромеро, Ветори, Коста, Кенъниър, Уитакър, Алекс Перейра, а сега и Стрикланд.

Най-дългата пауза на Адесаня между битките за титлата беше 8 месеца и 24 дни. Всички останали битки бяха средно след 4-5 месеца. Това е сериозно темпо и е лесно да се предположи, че натрупаният товар и леките наранявания са казали своето.

В името на постиежнията си, Изи все пак ще получи реванш със Стрикланд и може да успее да намери начин да го победи. Въпреки това, вече няма доминиращ шампион в средната категория и всички бойци в топ 5 са наясно с това.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес