Зареждане

Jon Jones срещу Rampage Jackson. Кой има по-добра статистика?

Jon Jones срещу Rampage Jackson. Кой има по-добра статистика?
Публикувано на: Септември 23, 2011 в 11:37 ч

Цифрите никога не лъжат. Но не и те се бият в клетката. Точно за това не може им имаме 100% доверие. Всичко ще се реши в събота вечер.  

 
В събота на 24-ти септември Jon Jones и Quinton Jackson ще се изправят един срещу друг в двубой за титлата в полутежка категория на UFC. Кой е вашият фаворит? Кой има превъзходство в играта в стойка? Кой е по-добре подготвен да пренесе играта на земята?
 
Повечето от коментарите и анализиторите винаги са субективни, за това се допитахме до статистиката. На нея не я интересува  кой е по-красив или по-умен, при нея всичко до чисто и ясно.
 
Следващите данни са взети само от двубоите им в UFC. Битки в други организации не са взети под внимание. Данните са извлечени от осем двубоя на Jones и девет за "Rampage".
 
Първото сравнение е колко време са прекарали в стойка и на земята по време на двубоите:
 
Jones  -  Страйкинг: 45:28 | Граплинг: 24:11
Rampage - Страйкин: 106:06 | Граплинг: 27:56
 
Доста интересни резултати, но може да си направи бързия извод, че когато Jones е в Октагона не е добра идея, да си отклоняваш погледа от Октагона, защото нещата приключват доста бързо.
 
Следващата категория е колко процента удари са стоварени върху противника:
 
Jones: 71%
Rampage: 67%
 
Ударите с ръце:
 
Jones: 32%
Rampage: 49%
 
Огромна разлика, но тук трябва да се вземе под внимание, че не са включени всичките "различни" удари на "Bones", който той използва. Но също така, че и "Rampage" е по-добър страйкър.
 
Следващата категория е удар с крак:
 
Jones: 70%
Rampage: 75%
 
Трябва да признаем, целият екип на "ММА България" остана наистина изненадан от този показател. Някак си "удар с крак" и "Rampage" трудно се съвместяват в едно изречение.
 
Следва, "граунд анд паунда":
 
Jones: 66%
Rampage: 52%
 
И последната категория е опитите за тейкдауни. Познайте кой изпреварва с 40% своя опонент? 
 
Jones: 92%
Rampage: 55%
 
Поне според цифрите ни очаква доста изравнен двубой в събота. Но какво е вашето мнение? Ще се възползва ли някой от двамата бойци от тази информация в подготовка на стратегията си?
 

ufc 135 mma bulgaria

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес