Зареждане

Разликата между традиционната и MMA фитнес тренировка

Разликата между традиционната и MMA фитнес тренировка
Публикувано на: Юли 12, 2009 в 09:25 ч
Снимка: pixabay.com

Хората често се чудят каква е разликата между стандартната фитнес тренировка и тренировката, която правят състезателите по различни бойни спортове. Като за начало, това е целта на упражненията. Повечето мъже, които тренират и ходят на фитнес, правят упражнения за да покачат мускулната си маса. Един боец по MMA обаче има силова тренировка само като един елемент от тяхната тренировка и те не тренират за да качват маса, защото това би попречило на състезаването им в категорията, в която са.


Традиционните тренировки натоварват определени мускули, докато бойците тренират мускулите си за да извършват определени движения. Всяка такава тренировка включва съставни движения в самите упражнения, докато стандартните тренировки съдържат предимно изолирани упражнения. Традиционните тренировки целят да тренират дадена мускулна група за да изглежда тя по-голяма, докато при фитнес тренировките за бойните спортове целта е да се придобие експлозивност и силова издръжливост. И двете имат своите плюсове, но само една е необходима практически на ринга.

И идва въпроса дали MMA фитнес тренировките са нещо, което би било от полза за вас? Задайте си следните въпроси за да разберете:
1. Искам ли да имам нон-стоп енергия?
2. Искам ли да се чувствам по-уверен?
3. Искам ли да бъда в най-добрата форма през живота си?
4. Искам ли да се погледна в огледалото и да си кажа "Мамка му, не съм се чувствал по-добре до сега"?

 

Хранителни добавки от нашият MMA магазин


 


Има много ползи от двобавянето на MMA фитнес тренировки към обичайното ви натоварване във фитнес залата. Правилното им изпълнение, комбинирано с постоянство, със сигурност ще ви даде страхотни резултати за много спортни постижения. Няма да споменавам и повишаването на енергията през деня, възможността да се справяте със стреса и тялото ви да може да поема повече натоварване.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес