Зареждане

Emelianenko срещу dos Santos - най-добрият избор

Emelianenko срещу dos Santos - най-добрият избор
Публикувано на: Април 5, 2012 в 20:50 ч
Снимка: wikimedia.org

Президента на UFC, Dana White е в много трудна ситуация след като Alistair Overeem се издъни на допинг теста преди двубоя си за титлата в тежата категория срещу Junior dos Santos.

Макар и по някакъв начин Overeem успее да обясни завишените нива на тестостерон, намерени след изненадващия допинг тест след пресконференцията преди UFC 146, неговото участие в организацията винаги ще е съмнително и ще се гледа под въпрос. А ако все пак се изправи срещу "Cigano" и го победи, феновете със сигурност няма да са доволни.

Това се нарича безизходна ситуация.

Ако можем да се поучим от историята, имайки предвид проблемното минало на Overeem, който заобикаляше по различни начини допинг тестовете, че комисията няма да му отпусне лиценз за двубоя.

Сега задачата е да се намери опонент, който да е достатъчно атрактивен и да успее да направи двубоя зрелищен и запомнящ се.

Frank Mir, най-логичния вариант за опонент в момента, не е способен да направи това. Josh Barnett е в Strikeforce. Dan Henderson стои и чака шампиона в средната категория или полу-тежката категория.

Но какво ще кажете за Fedor Emelianenko?

Където има пушек, там има и огън. Организаторите от М-1 напоследък дават доста индикации, че нямат проблем с участието на Fedor в UFC. White беше заявил, че няма никакъв интерес да подпише с руснака, докато от M-1 обявиха, че всъщност той е отворен към предложения. Emelianenko е "златаната гъска" за White, но направи живота му пълен с проблеми, особено при изискването на неприемливи за White условия в договора.

Ако условията са се променили с времето, би било глупаво White да пропусне златна възможност да вкара Fedor в UFC, когато именно руснака може да спаси положението. Този двубой ще бъде исторически и със сигурност ще е по-интригуващ от допинг теста на Overeem.

Emelianenko ще бъде запомнен като състезател, който никога не се е състезавал в UFC, а Dana White като човека, който така и не успя да привлече най-голямото име в спорта.

Но това може да се промени.

Разбира се, Fedor не заслужава двубой за титлата, особено след последните си представяния на ринга. Нокаутирането на Satoshi Ishii и победа със съдийско решение срещу Jeff Monson не са големи постижения за боец от неговия калибър. Въпреки всичко неговата легендарна личност и личната му история с UFC и White го поставят на идеално място за точно такъв двубой в точно такъв момент.

Може би няма по-добро време и за двете страни Emelianenko да се докаже в UFC. Вие може ли да се сетите за по-добър взаимно-изгоден момент руснака да изиграе първия си двубой в Октагона?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес