Зареждане

Дейна Уайт спаси Леон Едуардс от Хамзат Чимаев

Дейна Уайт спаси Леон Едуардс от Хамзат Чимаев
Публикувано на: Март 20, 2023 в 10:00 ч
Голямата трилогия на Леон Едуардс и Камару Усман приключи.

Британецът спечели втора поредна победа и остана шампион на UFC в полусредна категория. Но битката за титлата остави много странен привкус. Камару не беше убеден в ролята на претендента, а Леон също остави въпросителни.

Президентът на UFC Дейна Уайт каза на пресконференцията, че Хамзат Чимаев ще трябва да премине в средна категория. Но самият Чимаев няма да се откаже от битка в любимата си дивизия. Точно преди битката на Едуард и Усман, той изрази претенциите си към златото:

„Скоро ще взема колана си от тези двама клоуни.“, написа Чимаев.
От една страна, преходът към нова дивизия трябва значително да даде тласък на кариерата на Чимаев. Едва ли ще има нови проблеми със свалянето на килограмите. А битки с Израел Адесаня и Алекс Перейра изглеждат прекалено лесни за чеченеца.

Двубоят между Усман и Едуардс ясно показа, че и двамата имат много проблеми. Усман направи тейкдауни, но не успя да обърне ситуацията в своя полза дори от най-изгодната позиция. Леон неутрализира опонента си в изправено положение, но на земята изглеждаше безпомощен.

И човек има чувството, че за Чимаев това може да се окаже лесна задача. Първо, дуелът с Гилбърт Бърнс показа, че "Borz" е в състояние да издържи на най-ужасните удари. Така че в стойката не би трябвало да има проблеми.

Борбата на Хамзат наистина ужасява всички съперници. Чимаев е принуден да се качи в средна категория, но няма да се откаже от амбициите си за златото в долната дивизия. Ако Чимаев запише 1 победа в средна категория над топ съперник, то тогава в края на годината може да се бие за златото.Хамзат и Едуардс имат история помежду си. Двамата трябваше да се бият 3 пъти през 2020 и 2021 година, но битката им пропадна. Първо Чимаев беше с COVID, а след това британеца беше с COVID. В крайна сметка срещата им не се състоя, но ако двамата записват победи, то през 2024 година може да ги видим в октагона.

Чимаев е с рекорд 12-0 в ММА и вече е една от главните звезди на UFC. Към него има доста голямо внимание, но несериозното му отношение в лагера за последната битка му 'изяде' главата. Хамзат се провали на кантара за битката с Нейт Диас и получи Кевин Холанд в средна категория.

Да, той победи Холанд, но загуби шанс да претендира за златото в полусредна категория. Чимаев можеше да е следващ за Едуардс, но Дейна вече нареди битките в тази категория. Леон ще се бие с Колби Ковингтън за златото, а Шавкат Рахмонов и Белал Мохамед ще се бият, за да излъчат нов претендент.

По всичко личи, че в остатъка от тази година Едуардс няма да има време за Чимаев. Фактът, че Уайт принуждава Чимаев да смени категорията ясно показва, че иска да предпази Леон от него. Ако Хамзат продължи с победите, тогава Едуардс няма къде да се скрие.

Предстои да видим какво ще се случи в следващата една година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес