Зареждане

Трима UFC бойци, които да следим през 2021-ва

Трима UFC бойци, които да следим през 2021-ва
Публикувано на: Януари 2, 2021 в 18:10 ч
Решителната маркетингова стратегия на Дейна Уайт помогна на UFC да постигне шеметен успех през 2020 г., въпреки пандемията от коронавирус.

 Продължавайки да доставя забавления с интелигентни и креативни решения като Fight Island в Абу Даби, като така си гарантира, че феновете на ММА ще могат да гледат схватки постоянно - нещо, което изглеждаше малко вероятно когато пандемията започна.

Но заедно с феновете, на много бойци беше даден шанс да процъфтяват през изминалата година и Уайт определи своите три най-добри кандидати, на които очаква да засили допълнително репутацията им през новата година.

Попитан кои са тримата избраници, Уайт започна с Хамзат Чимаев:

"Очевидно, Хамзат Чимаев. Това, което обичам в това момче, е, че той иска да се бие постоянно. Не всеки иска да се бие с него, така че е трудно да му намерим противник. Добавете и малко COVID върху това и ето още един усложняващ ситуацията фактор.

Много хора ме питаха защо той се оттегли от битката с Леон Едуардс. Той се разболя от COVID. Чимаев е дивак. Опита се да се върне в залата и да тренира въпреки всичко, но предполагам, че дробовете му не реагираха добре. Лекарят иска той да си вземе малко почивка преди да започне да тренира отново. Докторите дори не искат той да започне да тренира през януари."

Чимаев е изградил опасна репутация както в полусредната, така и в средната категория, със стила си на игра и силните техники за граплинг мнозина започнаха да го сравняват с Хабиб Нурмагомедов.

Вторият боец, който Уайт избра е Кевин Холанд, който с впечатляващо ниво на активност и форма му позволи да изравни рекорда за най-много победи през календарната година - пет.
 

Тъй като опонентите в четири от петте му победи бяха победени с нокаут, инстинктът на убиец на Холанд е ясен за всички.

И ако това не e достатъчно, той също взе три бонуса за атрактивна битка на вечерта с победите си съответно срещу Хоакин Бъкли, Чарли Онтиверос и Роналдо Соуза.

Когато описва Холанд, Уайт казва:

"Имаме и Кевин Холанд. Точно като Чимаев той иска да се бие през цялото време. Хлапето записа 5:0 през 2020 г. Той е забавен и атрактивен. Добре изглеждащо хлапе."

И последният избран боец беше грабващият вниманието Хоакин Бъкли, който отмъсти за загуба си срещу Холанд с невероятен нокаут над Импа Касангнай, за който вече се говори като претендент за един от най-добрите нокаути в UFC някога.
 

Бъкли също така взе и бонус за атрактивна битка през ноември с победа с нокаут срещу Джордан Райт.

Уайт добави:

"И последният би бил Хоакин Бъкли, който влезе в историята на UFC с този нокаут, който направи над Импа Касанганай. А това са само три от активните ни бойни атлети."

Кои според вас ще са новите звезди на 2021-ва?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес