Зареждане

'Фрийк шоу и пране на пари' ? Дейна създаде лига за биене на шамари

'Фрийк шоу и пране на пари' ? Дейна създаде лига за биене на шамари
Публикувано на: Октомври 20, 2022 в 00:00 ч
Дейна Уайт създаде лига по биене на шамари и сега всички го критикуват. На него обаче изобщо не му пука.

Защо Дейна Уайт е толкова добър като мениджър ? Защото той активно следва тенденциите, без да почива на лаврите на невероятния успех на UFC. Сега Уайт се интересува от състезания по шамари, които между другото са добре познати на руските фенове.

Шефът на UFC организира Dana White Slap League и новата промоция получи одобрение от Атлетическата комисия на Невада. Първият турнир ще се проведе в края на 2022 г. в Лас Вегас. Но не всички са доволни от начинанието на Уайт.

Факт е, че Дейна далеч не е пионер тук - такива предавания вече са успели да отегчат зрителите в много страни. Например в Русия. Преди няколко години Кирил Саричев шпионира състезание по шамари в Мексико, след което заедно с известния Амиран Сардаров създават шоуто "Каменни лица".

Главният герой на което беше Василий Камоцки със забавния прякор "Пелмен" и тегло към 180 килограма. Но сега шамарите почти загубиха интереса на публиката. Сега на подобно зрелище ще трябва да се насладят и американските зрители.

Не се знае дали "Dana White Slap League" ще стане популярна, но шефът на UFC със сигурност знае какво прави. Американската промоция има всички шансове да развие идеите, използвани в подобни турнири в други страни.

В допълнение, страхотните връзки на Уайт ще привлекат звездни лица в състезанието, което от своя страна ще привлече хиляди нови фенове. Но много фенове на "истинските спортове" в Съединените щати бяха разочаровани, че Атлетическата комисия напълно сериозно одобрява такива нелепи турнири.

Дейна Уайт през последните години често е обвиняван, че постепенно преминава под знамето на „Фрийк шоу“. А самият президент на UFC не отрича, че е привлечен от много елементи на нестандартните събития.

Тук има и отрицателна страна - просто прочетете какво пишат журналисти от САЩ за Уайт!

Люк Томас: „Ако в бокса основната ви задача е да удряте и избягвате удари, тогава шамарите изобщо не са спорт. Там ударът е невъзможно да се избегне. От гледна точка на атлетическата комисия това е безсрамно."

Саймън Самано: "Дейна Уайт може да си помисли, че формализацията прави шамарите спорт, но в това няма нищо спортно. Това е фрийк шоу и пране на пари."

Саймън Хед: "ММА е спорт, в който губите, ако не можете да се защитите. Шамарите са вид „спорт“, при който не ти е позволено да се защитаваш според правилата“.

На него обаче не му пука. Той ще продължи да си върши работата. Предстои да видим дали Уайт ще успее в новото си начинание.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес