Зареждане

Да си на върха в ММА, но да избереш семейството!

Да си на върха в ММА, но да избереш семейството!
Публикувано на: Януари 9, 2023 в 00:00 ч
Хабиб Нурмагомедов се оттегли изцяло от спорта.


"The Eagle" се оттегли изцяло от ММА индустрията, която му е дала всичко, което има в този живот. Трудно е за вярване, но очевидно Хабиб е взел твърдо и окончателно решение. Малцина вярваха, че Хабиб ще се оттегли от ММА, но той го направи през 2020 година, когато беше безспорен шампион.

Тогава той сложи край на кариерата си като боец, но продължи да се занимава с ММА. Дагестанската звезда си купи ММА организацията и тренираше своите приятели и съотборници. За 20 години кариера в спорта, Хабиб постигна всичко, за което човек може да мечтае.

Богатство, слава, влиятелни (арабски шейхове) приятели и неограничено уважение от феновете по целия свят. В края на 2022 г. тандемът му с Хавиер Мендес беше признат за най-добрия треньорски дует на годината.

След като бащата на Хабиб, Абдулманап, си отиде от този свят, Нурмагомедов застана до Хавиер. Така той запази дисциплината в отбора, като постигна невероятни резултати само за година и половина. Основните постижения бяха триумфът на Ислам Махачев в UFC и на Усман Нурмагомедов в Bellator.

И в края на годината Нурмагомедов публикува снимка на огромния си екип, под която прави двусмислен надпис:

„Надявам се, че моето решение ще бъде само от полза, прегърнах ви всички. Благодаря ви, вие бяхте голяма причина за моите успехи в спорта.", написа Нурмагомедов. 

За известно време хора, близки до Хабиб, запазиха обет за мълчание. Но това не можеше да продължи дълго.

Махачев и екипът му заминават за Австралия, където ще има още едно голямо събитие. Това ще бъде двубой с шампиона на UFC в категория перо Алекс Волкановски. Хабиб изчака Ислам да завърши подготовката си в Дагестан, след което обяви новината.

Нурмагомедов знае много добре, че ще има въпроси за неговото отсъствие от Австралия и реши да сложи край на слуховете. Той обяви, че е аут от всичко свързано с ММА, като така не даде шанс на медиите да спекулират с отсъствието му от ъгъла на Ислам.

„Хабиб напуска ММА индустрията, за да свърже двата края. Това се отнася както за треньорската кариера, така и за всичко останало, свързано с ММА. 

Причината е желанието на Хабиб да посвети време на семейството си.“, се казва в публикация, която Нурмагомедов сподели.

Хабиб потвърди, че прекратява не само треньорската си кариера, но и с всички дейности, свързани с професионалния спорт. Очевидно това важи и за неговата лига Eagle FC, която бързо набра скорост единствено благодарение на авторитета и връзките на Хабиб.

Организацията изгражда комплекс в САЩ, подобен на UFC Development Institute, провеждайки турнири буквално по целия свят. Без влиятелните покровители на Нурмагомедов това по принцип не би могло да бъде възможно.

Хабиб вече доказа, че държи на думата си, няма да се отклони от избрания път. В личен план с него всичко ще е наред, но ще е интересно да видим как ще се развият други проекти, които е започнал. Момчетата от екипа на Хабиб многократно са заявявали, че той поддържа дори по-строга дисциплина от баща му.

Какво ще се случи сега е трудно да се предвиди. Излизането на Нурмагомедов от медийното пространство в крайна сметка ще доведе до загуба на интерес към фигурата му. Що се отнася до възможностите за професионална дейност на Хабиб, той вече има редица проекти, които не са пряко свързани със спорта.

Той действа като бизнес треньор, провежда семинари и обръща все повече внимание на социалните дейности. Следователно определено все още ще можем да видим Нурмагомедов в публичното пространство. Как ще съществуват спортните проекти без неговите постоянни грижи е голям въпрос.

Състоянието на Нурмагомедов се оценява на 40 милиона долара. Той е осигурен за цял живот, така че не трябва да го мислим. Нурмагомедов е дълбоко вярващ и осъзнава, че животът е кратък. Явно заради това той иска да се посвети на семейството си.

Ще ви липсва ли човекът, който избра семейстовото пред славата ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес