Зареждане

Чарлз Оливейра ще загуби и във втората битка с Ислам Махачев

Чарлз Оливейра ще загуби и във втората битка с Ислам Махачев
Публикувано на: Юни 14, 2023 в 10:00 ч
Миналият уикенд в Канада Чарлз Оливейра отново стана претендент за титлата в лека категория.

Бразилецът успя да нокаутира Бенейл Дариуш в първия рунд. Това беше рекордна 20-та победа с приключване за "Do Bronx", който взе и 19-ти рекорден бонус за добро представяне. На хартия всичко изглежда перфектно за Оливейра, който отново доказа, че е феноменален боец.

Лошото е, че го чака шампион, който знае как да го побеждава. Ислам Махачев не беше впечатлен от Оливейра, когото победи по доминантен начин в края на миналата година в Абу Даби. Сега историята ще се повтори, защото UFC им планират реванш в края на година. Това пак ще бъде в Абу Даби.

Чарлз може и да беше удушен от Махачев, но сега вярва, че ще бъде различно.

„В битката с Махачев не бях себе си. Сега ще видите друг Чарлз Оливейра. Този Чарлз е гладен, а вие добре го познавате. Жадувам за победи, като лъв съм на лов. Аз съм следващият на опашката за този шанс.”, каза Чарлз пред MMAJunkie.

Чарлз получи предложение да направи незабавен реванш с Махачев в началото на тази година, но той отказа. Дейна Уайт дори беше готов да организира битката им в Бразилия, но явно Оливейра не беше настроен психически. Махачев не приема Оливейра насериозно и вече гледа към други категории.

UFC обаче ще принудят Махачев да даде реванш на бразилеца. В началото на годината Александър Волкановски показа, че Махачев не е чак толкова страшен. Чарлз многократно е казвал, че внимателно е анализирал битката между Волкановски и Махачев. Това му е помогнало да разбере как точно да победи руснака.

На думи всеки знае как да победи Махачев. Натиснете с агресивни действия в стойка, не позволявайте да бъдете свалени на земята. Да, Волкановски се справи добре срещу руснака, но така и не успя да излезе победител.

И докато Чарлз твърди, че знае как да бие Махачев, то Ислам също знае слабото място на бразилеца. Още миналата година Махачев разкри слабостта на Оливейра.

„Още преди битката казах, че Оливейра се е предал по-рано. Когато изпадне в трудни ситуации, той се предава. Той разбира, че в стойка не може да направи нищо. Знае, че не се страхувам от него. 

И ако веднъж в живота си се предавал така, значи това остава вътре в теб и ще излезе наяве в трудни моменти.“, каза Махачев още през 2022 година.

Ислам вярва, че психиката на Оливейра е слабото му място. В 8 от своите 9 загуби Чарлз е губил с приключване. Махачев планира отново да натисне сериозно Оливейра, който се пречупва, след като го натиснат. Почти във всяка битка Оливейра пада в нокдаун.

Да, Оливейра може да победи всеки в лека категория, но Махачев просто е различен. Всичко сочи, че Ислам отново ще пречупи Оливейра.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес