Зареждане

Спорна победа по точки на Machida над Shogun

Спорна победа по точки на Machida над Shogun
Публикувано на: Октомври 25, 2009 в 15:48 ч

Lyoto "The Dragon" Machida победи Mauricio “Shogun” Rua чрез решение, след пет рунда, в състезанието по смесени бойни изкуства (MMA) UFC 104: Machida vs Shogun, което се проведе вчера (24.10) в Staples Center в Los Angeles, California. Така, Machida успя да запази титлата си в леко-тежката категория на организацията. Видео от двубоя им има в края на новината.

 

Решението на съдиите бе силно освирквано от публиката, като очевидно представянето на Rua в октагона, бе силно подценено и омаловажено.

 

 

“Момчетата от екипа ми казаха, че печеля във всички рундове”, каза Rua и допълни “Чувствам се така, сякаш съм спечелил този двубой, но битката си е битка. Какво мога да направя?”

 

Rua започна началните минути на първия рунд, агресивно, нанасяйки силни удари в краката и торса на Machida. През втория рунд нещата не бяха много по-ралични, Shogun продължи със силните и внезапни удари с крак, докато Lyoto беше по-дефанзивен, като за да неутрализира ударите на Rua, скъсяваше на няколко пъти дистанцията между тях. Преди този двубой, Machida не е губил и рунд във всичките си седем изяви в UFC. В последните два рунда от двубоя, Shogun засили темпото и атаките, когато вече Machida изглеждаше видимо изтощен.

 

Фокусирайки се върху краката и централната зона от тялото на Machida, Shogun продължаваше да атакува със силни и внезапни удари с крак, като освен това, успя да нанесе и няколко удара с ръка право в лицето на Lyoto. След скъсяване на дистанцията между двамата, последва и удар с лакът, отново в лицето на шампиона. Въпреки загубата, Rua надминава по представяне, много от предишните опоненти на Machida, като е твърде вероятно, да пропука фасадата на непобедимост, изградена около шампиона в леко-тежка категория.

 

Рунд 4 трябваше да бъде повратната точка в двубоя, но Rua продължи да нанася удар след удар и имаше силни попадения в торса, с които и преди това беше натрупал доста точки. Финалния рунд беше изцяло за Rua. Machida кървеше от устата и се опитваше да държи изморените си ръце горе, но се наложи да премине изцяло в защита, докато Shogun не спираше да атакува.

 

Когато дойде края на рунда, Rua вдигна ръцете си в знак на победа. Machida вече знаеше, че не се е представил добре и неубедително вдигна също ръцете си.

 

Докато двамата бойци очакваха да чуят резултатите, Machida стоеше с наведена глава, подготвен за лоши новини. Но такива не дойдоха. И тримата съдии отбелязаха 48-47 за Machida, като му подариха осмата поредна победа в UFC.

 

Шампиона призна, че това беше най-трудната му победа за сега в UFC, като е готов за реванш.

 

"Когато той поиска. Няма проблем", заяви Machida.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес