Зареждане

Georges St. Pierre има и тъмна страна

Georges St. Pierre има и тъмна страна
Публикувано на: Ноември 8, 2011 в 12:46 ч

Шампионът в полусредна категория Georges St. Pierre е може би един от най-добрите бойци по смесени бойни изкуства в света. "Rush" е на второ място в класацията за най-добър "pound-for-pound" боец, като върха се държи от Anderson Silva.

С личен рекорд от 22 победи и 2 загуби St. Pierre доминира изцяло в полусредната дивизия през последните години, както малцина други са успявали.

Но какво мисли GSP относно всичко това, дали счита себе си за най-добрия и комплексен боец в света. Вижте сами какво заяви канадеца:

"Когато момента настъпи ще се оттегля от ринга, но ще се оттегля, когато вече съм постигнал всичко. Когато съм най-добрия "pound-for-pound" боец живял някога. Доста трудно е да се определи кой е най-добрият, но кога аз самият преценя, че съм най-добрият, тогава ще се оттегля.".

"Rush" както и много други бойци, заяви, че всичките задължения и интервюта към медиите го дразнят, но това е част от работата му:

"Няма да ви лъжа, от всички неща които правя, това може би е най-неприятното ми, но е важно. Надяваме се, че след сделката с Fox ще разширим кръгозора на ММА почти навсякъде, а това ще доведе до нова публика, нови спонсори и повече пари.".

Запита на въпрос, че редовно търпи критики, че не е толкова агресивен, както колегите му, GSP отговори:
    
"Всеки човек има своята тъмна страна, моята работа е да бъда победител, а за това да стане, трябва да нараня моите опоненти. Кървав спорт е. В реалния живот съм доста спокоен човек. Доста често съм подлаган на критика, че печеля със съдийски решения, но няма човек, които да иска повече от мен да приключа срещите предварително. Трябва да се знае, че да станеш шампион е по-лесно от колкото да се задържиш дълго време. Днешния номер 1 утре може да бъде номер 2.".

"Rush" ще опита да затвърди своята титла и призвание, за най-добър боец с победа над бившия шампион в полусредна категория на Strikeforce  Nick Diaz на 4-ти февруари по време на  UFC 143. Двубой считан от мнозина за най-великият двубой в тази категория за всички времена.

 

gsp mma bulgaria

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес