Зареждане

Affliction: Trilogy - отменено, подписват с UFC

Affliction: Trilogy - отменено, подписват с UFC
Публикувано на: Юли 27, 2009 в 08:32 ч

От Affliction отмениха предстоящото си MMA състезание Affliction: Trilogy, което трябваше да се проведе на 1-ви август.

Това стана дни след като стана гафът с главната среща, където Josh Barnett беше хванат със забранени добавки и не получи лиценз за двубоя му срещу шампиона в тежката категория Fedor Emelianenko.

Тръгнаха слухове за двама други опонента - Vitor Belfort и Brett Rogers, но се оказа, че и те няма да спасят положението.

affliction


Вицепрезидентът на Affliction Tom Atencio направи кратко изявление по този повод:

"Да намерим опонент за най-добрия MMA боец в света в толкова кратък период е много напрегнато и съм възхитен от количеството бойци, които искат да се изправят срещу такова изпитание. Но в края на краищата нямаме толкова време за да промотираме новия двубой по нашите стандарти."

Спирайки своята организаторска дейност, Affliction обаче остават в спорта. Както се разбра след това те ще подпишат договор с UFC, с който ще могат да станат спонсори и да спонсорират бойци. Affliction бяха изгонени от UFC пред няколко години, когато решиха да направят свое MMA състезание. Сега обаче Dana White ги прие обратно:

"Радваме се за завръщането на Affliction в UFC и очакваме пак нашите бойци да влизат в осмоъгълника с техните тениски. Affliction са иноватори, които вкарват модата в този спорт и ще се радваме да работим заедно."

След тези случки от UFC са насрочили пресконференция за 31-ви юли, в която ще обявят повече подробности.

M-1 Global се извиняват на всички фенове за пропадналото събитие. Те са научили за отмяната последни, без никакво предупреждение.

Една от звездите, която трябваше да участва, Gegard Mousasi, също е изненадан от случилото се:

"Какво мога да кажа? Абсурдно е. Заради този идиот всички трябва да плащаме. Може би... не знам... може би ще отида в UFC. Абсурдно е че стана така. Подготвял съм се със седмици."

Като за финал президентът на UFC Dana White продължава опитите си да се добере до Fedor Emelianenko:

"Моята работа е да правим най-добрите двубои за вас, феновете, двубоите които искате да видите. Опитвам се да привлека Fedor в UFC от много време. Искам го, защото го искате и вие. Повярвайте ми, опитвам се това да стане. Той ще се бие за титлата пръв. Какво повече му трябва, загряващ двубой? Fedor има тонове опит. Той е в спорта от много дълго. Но не може да вземете нищо от Brock Lesnar... ще е интересен двубой. Но първо с Fedor трябва да подпишем сделка."

MMA България - свободни двубои

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес