Зареждане

Джай Опетайа си върна титлата на IBF срещу Маирис Бриедис

Джай Опетайа си върна титлата на IBF срещу Маирис Бриедис
Публикувано на: Май 19, 2024 в 01:20 ч

Джай Опетая си върна титлата на IBF, след като постигна лесна победа в реванша си с Майрис Бриедис.

Австралиецът беше лишен от титлата си в навечерието на победата си над Елис Зоро през декември, а при завръщането си в "Kingdom Arena" в Рияд, Саудитска Арабия, той не успя да впечатли, въпреки че записа убедителна победа.

Опетая я спечели за първи път, когато надиграва Бриедис през 2022 г. във вечер, в която латвиецът получи счупен нос и когато челюстта на Опетая бе счупена.

Напомняне за първия им двубой се появи още във втория рунд, когато Опетая отговори на порой от удари на агресивния Бриедис с болезнена комбинация, а след това двамата за кратко и диво се размениха към въжетата.

Авторитетна лява ръка последва от Опетая в третия рунд, както и удари в тялото в четвъртия и петия рунд. Ако е имало подозрение, че навлизайки в 31-вото си състезание, комбинацията от неговите 39 години и - след като не се е бил от загубата на предишния си двубой преди почти две години - липсата на активност ще го подкопаят напълно, Бриедис показа, че е запазил култивираните си движения и балансираните си крака.

В шестия рунд друг удар изглеждаше, че ще счупи носа на Бриедис - това се случи в четвъртия рунд - но той отговори с най-добрия си рунд в седмия рунд, когато нанесе още един прав ляв удар.

В осмия рунд Бриедис беше предупреден от съдията Хауърд Фостър за нисък удар, но при цялата си агресия, с която преследваше победата, той твърде рядко беше достатъчно ефективен и 28-годишният Опетай го наказа в десетия рунд със силен ляв удар.

Опетая остана окървавен от по-ефективната атака на Бриедис в 11-ия рунд, но влезе в 12-ия, търсейки нокаут, и при цялата си амбиция срещу най-добрия така и не успя да се доближи до него повече от голям десен прав и удар в тялото, които принудиха Опетая да се върне назад.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес