Зареждане

Коко Тайсъна: Ако бях играл аз срещу Кличко, щях да го нокаутирам

Коко Тайсъна: Ако бях играл аз срещу Кличко, щях да го нокаутирам
Публикувано на: Ноември 18, 2014 в 18:28 ч
Източник: Sportal.bg
Не са много спортистите, които освен с таланта си привличат като магнит хората в залите и стадионите със своя чар, зрелищност и стил. Една такава личност е Константин Семерджиев, известен като Коко Тайсъна. Той е може би най-колоритният български боксьор на професионалния ринг. Пред "Меридиан Мач" и Sportal.bg 42-годишният Семерджиев коментира мача на колегата си Кубрат Пулев с Владимир Кличко.

Коко, какво не достигна на Кубрат Пулев да победи Кличко?

- Първо искам да кажа, че ми е жал за това момче. С цялото си сърце исках да победи. Кличко за пореден път доказа, че е най-добрият боксьор в тежка категория. Аз обаче продължавам да вярвам, че Кубрат Пулев ще бъде новият световен шампион за професионалисти.

И все пак как видя играта на Кубрат?

- Ще го кажа директно. Кубрат Пулев още играе като аматьор. Просто му е такъв стилът, така го е подготвил треньорът му Мишо Таков. Ако беше дошъл да тренира при мен половин година, щеше да нокаутира Кличко. Кубрат обаче не е нокаутьор. Сега ще трябва да натрупа повече опит, преди да стигне до нова голяма битка.

Доста негативни коментари се появиха след мача…

- Така е, защото сме гадно племе! Това момче е герой само защото стигна до този мач. Допреди няколко дни му лижеха задника, нали? А сега го плюят! Всички трябва да се гордеем с Кубрат!

Как ще коментираш публиката в залата в Хамбург.

- В началото всичко беше наред. Пяха химна и подкрепяха нашето момче. След това обаче стана страшна тъпотия. Как може Кличко да вдигне петте си пояса, да се завие с украинското знаме, да ликува, а онези да го освиркват. Покажете малко респект бе, нащастници! Страшни тъпаци, братче! Но на Кобрата му правя евала. След тези тежки удари да успееш да станеш и да продължиш е нещо много голямо. Просто този път не се получи.

Казваш, че Пулев играе като на аматьроския ринг. Толкова ли е голяма разликата с професионалния бокс?

- Огромна е! Вижте само гарда на Кубрат и го сравнете с моя. Аз съм прибран и затова не могат да ме нокаутират! Аз нокаутирам, не те мен! Това е голямата разлика. Заради това, когато изляза на ринга, всеки очаква от мен да пратя съперника си на пода. Така щях да направя и с Кличко, ако бях играл аз.

Продължаваш ли да следваш мечтата си да станеш световен шампион?

- Естествено! Аз отново ще бъда голямата звезда на българския професионален бокс. Всеки ден тренирам като звяр и знам, че някой ден ще стана световен шампион.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес