Зареждане

Не съм ли прекалено стар за тренировки?

Не съм ли прекалено стар за тренировки?
Публикувано на: Септември 7, 2009 в 20:35 ч

Има ли човек, който не си е задавал този въпрос поне веднъж? По време на ваканция миналата седмица чух как една приятелка казва тези думи относно провалилия и се първи опит с водните ски. Може би факта, че тя е малко над 40 годишна спомогна да свърши с заоран нос в пясъка.

Слушайки нея, се сетих за многото други пъти, в които съм чувал този въпрос. Със сигурност тялото се износва с времето и рефлексите се забавят малко, но изобщо не е толкова силно, колкото си мислите.

Да се върнем отново на тази моя приятелка - какво очакваше тя? Най-атлетичните занимания, с които се е сблъсквала през последните 22 години са джогинг и малко тенис. Въпреки, че това са уважавани занимания, те са коренно различни от това да се носиш бясно по водата на две парчета дърво.

Какви очаквания има спрямо нейната подготовка?

Когато си млад, всичко е ново. Учите нови умения и сте предизвиквани през цялото време. Така трябва да бъде. Както всяко животно, вашето оцеляване зависи от способността ви да се адаптирате и мислите. Когато сте млади не се страхувате да опитвате нови неща, защото всичко за вас е ново!

С възрастта повечето хора стават по-заседнали и неактивни. Да бъдеш добър в нападението във футбола не е толкова важно когато си на 30 за разлика от тогава, когато си на 10. Има и изключения, разбира се.

Проблемът е:
1. Очакваме прекалено много от нас
2. Не си даваме възможност да учим нови неща

Решението е:
1. Снижете малко летвата
2. Бъдете търпеливи със себе си

Всички искаме да сме перфектни, всички искаме да успяваме. Но никой не може да бъде перфектен и никой никога не е. Всичко, което е нужно е да бъдете малко по-добър от последния път.

Грижете се за малките победи като това да направите добри загряване, да правите перфектни лицеви опори, просто се грижете за малките детайли, а големите ще се погрижат сами за себе си.

randy couture mma ufc


Макар, че горната статия е за хора над 30-40 години, доста момчета и момичета задават същия въпрос дори когато са на 20-25 години. Никога не е късно за нищо, стига да има желание. Никой няма да бъде върнат от тренировки заради възраст.

 

Много хора разчупват стереотипите за възрастните бойци. Сред множеството такива, името на състезателя по смесени бойни изкуства в UFC, Randy Couture, е известно на всеки фен. Той, редом с много други, доказва че тренировките, волята и сърцето са това, което гради шампиона, а годинките... годинките са предимство, което се измерва в натрупания опит.

Автор: Damian Ross

Превод: MMA България

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес