Зареждане

MMA тренировки и бодибилдърите

MMA тренировки и бодибилдърите
Публикувано на: Май 2, 2009 в 10:00 ч

Смесените бойни изкуства (MMA) стават все по-популярни сред хората, които искат да влязат в добра форма и в същото време да се научат на самозащита. Много бодибилдъри откриват спорта и решават, че е добра идея да влязат във форма докато се учат на бойни техники. Също както и доста от MMA бойците използват резултатите от тренировките с тежести.

Трябва да се отбележи обаче, че няма как да се постигнати добри резултати в бодибилдинга и MMA едновременно. Двете неща изискват съвсем различна енергия, хранителни режими и начини на тренировка. Може обаче MMA да се приложи като добра кардио тренировка на билдърите, която да ви помогне да стопите мазнините.


Тренировката
Трябва да си поставите само една важна цел. Избирате си три дни от седмицата, в които ще тренирате по билдърската си програма във фитнеса. След това избирате три дни, които да отделяте за MMA тренировки. Правете ги отделно, не добавяйте тренировки с тежести в MMA тренировките ви, както и спаринги в билдърските тренировки.

Диета
Яжте като бодибилдър, но приемайте повече въглехидрати преди MMA тренировките си, както и повече протеини след това за наваксване на допълнителното натоварване, на което подлагате тялото си.

Възстановяване
Ако тренирате като бодибилдър 3-4 дни през седмицата и като MMA боец 3-4 дни през седмицата, тялото ви ще понесе голямо натоварване. Централната нервна система ще работи усилен за а се възстанови от тежките тренировки с тежести и натоварващите MMA тренировки.

Тренировъчна екипировка от нашият MMA магазин


MMA и бодибилдингът са уникална връзка и започват да стават добра комбинация за спорта. Разберете дали е добре и за вас. Само запомнете че трябва да се тренира разумно, да се яде правилно и да се почива добре.

MMA България

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес