Зареждане

Как да подсилим брадичката... и как да я разхлабим

Как да подсилим брадичката... и как да я разхлабим
Публикувано на: Май 30, 2016 в 08:00 ч
 
 Ценният съвет даден от д-р Margaret Goodman - невролог и бивш боксов медик, гласи следното:
 
"Силни вратни мускули. Ако бях боксьор, това щяха да са мускулите, на които щях да обръщам най-много внимание. Това е едно от нещата, върху което имаме контрол. Ако гледате компилации от нокаути, ще видите, че това, което различава правия боец от този, които лежи в безсъзнание на земята, е всъщност здравият врат. Не е нужно да се стига до степен, в която главата ви едва ли не се слива с раменете, но е хубаво мускулите да са достатъчно развити, че да не ви се завърта главата при всеки удар - така няма шанс да бъдете нокаутирани. Вижте Gatti, вижте Foreman. Помня как Foreman тренираше, дърпайки трактор след себе си."
 
Няма такова нещо като магически бутон, който причинява нокаут. Няма също и "здрава брадичка". В общи линии, този, за когото се твърди, че има здрава брадичка, най-вероятно просто има силен врат.
 
 
До нокаут се стига, когато мозъкът бива рязко разтърсен - следователно, когато боецът има развит врат, способността му да задържи главата си без да му я завъртят при удар се усъвършенства.
 
С други думи, ако искате здрава брадичка, тренирайте врата си.
 
И още нещо - не тренирайте така:
 
 
От това не само, че няма ефект, ами направо си оказва сериозна вреда върху бойците.
 
Малките мозъчни травми не действат като ваксини - с времето се натрупват. Има определено количество щета, което мозъкът може да поеме - това е и причината по-възрастните боксьори да имат малко по-специално поведение. Не е защото брадичката им става по-хлабава, а просто защото са поели повечко удари в главата през годините.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес