Зареждане

Адекватният начин за изчистване на мазнини

Публикувано на: Януари 26, 2022 в 09:48 ч
Джеф Кавалие споделя своята най-лесна и работеща методика за изчистване на излишните мазнини.

В горното видео той споделя, че се фокусириа върху принципа "приети калории - изразходени калории". С други думи - калориите, които приемате чрез храна срещу калориите, които се изгарят по време на физическо натоварване.

Тичането и други форми на кардио са популярен избор за упражнения, които горят калории, но Кавалие препоръчва съотношение 3:2 - 60% от тренировките ви да се фокусират върху силови упражнения, а 40% върху кардио и кондицинни упражнения.

Причината поради която Кавалие залага повече на силовите тренировки дори и в период на изчистване е не толкова заради голямото изгаряне на калории по време на подобно натоварване, а заради това, че се създава нова мускулна тъкан и увеличаването на обмена на веществата, като по този начин тялото може да изгаря повече калории по време на почивка.

Но най-важното нещо при изчистването на излишни килограми е не колко калории изгаряш в залата, а колко калории приемаш от храната.

"Няма как да надтренираш лошата диета," казва Кавалие. "Без значение колко калории изгаряш, без значение какво правиш, в крайна сметка ще разбереш, че най-важното е колко калории приемаш."

За силовите тренировки обаче си трябва енергия - съответно и калории, особено с адекватно количество протеин. Кавалие използва формулата за 1,5 до 2 грама протеин на килограм за определяне на дневния прием.


Една от големите грешки, които той посочва, е че хората прекалено много се лишават от въглехидрати, като дори те биват изключвани изцяло от диетата. Но това според него е гарантиран провал.

"Такова излизане извън обичайния ти начин на живот не може да се поддържа дълго и човек рано или късно се връща там, откъдето е започнал."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес