Зареждане

Техники в уличния бой

Техники в уличния бой
Публикувано на: Март 1, 2009 в 12:00 ч

В уличния бой цялото тяло може да бъде оръжие. Авторът на много теми за самозащита Sammy Franco разделя 14 техники при уличен бой, които могат да се използват за самоотбрана. Ако са правилно усвоени, тези техники могат да обезвредят всеки нападател. Трябва да имате предвид, че когато използвате сила срещу някой друг трябва да сте абсолютно сигурни, че действията ви са законни. Истинските поражения, които могат да нанесат тези техники зависят от мишената към която са насочени и количеството сила насочена към мишената. Тези техники могат да се тренират и на чувал.


Техника за уличен бой #1: Удари с глава - Когато се биете на земята или сте в клинч, главата ви може да послужи за инструмент, с който да счупите носа на нападателя. Удара с глава може да бъде нанесен в четири различни посоки - напред, назад, надясно и наляво. Когато нанасяте удар с глава напред бъдете сигурни, че ще ударите с горната част над челото си.

Техника за уличен бой #2: Хапане - зъбите ви могат да послужат за да упражните здрава захапка върху носа, ушите, гърлото, пръстите и др. Когато хапете го правете здраво и дълбоко. Когато захапката е успешна може да разклатите глава за да откъснете нещо. Хапането не е препоръчително, защото може да се заразите с неприятна болест, ако кръвта от нападателя ви попадне в устата и той е болен от нещо.

Техника за уличен бой #3: Използвайте гласа си - колкото и странно да ви звучи, гласът ви също е оръжие. Когато се използва правилно може да предизвика шок в нападателя ви, който да го накара да замръзне за няколко секунди.

Техника за уличен бой #4: Удари с лактите - лактите са много силно оръжие, което може да стовари огромна сила. Ударите с лакът може да се нанасят вертикално, по диагонал и хоризонтално в носа на нападателя, слепоочието, брадичката, гърлово, слънчевия сплит и ребрата. Ударите с лакти са експлозивни, измамни и защитата от тях е трудна.   

Техника за уличен бой #5: Удари с юмруци - може да ги нансяте по слепоочията, носа, брадичката, гърлото, слънчевия сплит, ребрата и в някой случаи по слабините. Ударите с ръце изискват добра тренировка за да ги усъвършенствате. Когато удряте стремете се да направите контакт със средното кокалче.

Техника за уличен бой #6: Дране - ноктите ви могат да послужат за дране и бъркане в очите на нападателя. С тях може да пробиете гърлото на нападателя или друга мека част от тялото му.

Техника за уличен бой #7: Удари с долната част на дланта - долната част на дланта може да е доста силно оръжие особено когато се нанася на 45 градуса в носа или брадичката. Когато удряте с долната част на дланта помогнете на ускорението с усукване на раменете, бедрата и краката по посока на лакетя.

Техника за уличен бой #8: Удари с ръба на ръката - по този начин може да нанесете хоризонтален удар в носа или гърлото на опонента. Може също да се нанесе верикално или по диагонал в задната част на врата. Внимавайта, ударите могат да бъдат смъртоносни.

Техника за уличен бой #9: Удари с месото между палеца и показалеца - може да се нанесе силен удар в гърлото. Когато удряте стегнете пръстите си и дланта винаги трябва да е към земята.

Удари с отворена ръка или юмрук?
По-добри ли са ударите с отворена ръка, длан, пръсти и др. от юмруците в уличния бой? Истината е че ударите с длан са по-безопасни за нанасяне от тези с юмрук, но и двата вида са много важни. Ударите с длан обикновено се използват за начален удар, докато юмруците са второстепенния ви арсенал. Внимавайте, защото при удар с юмрук върху черепа много често се получава фрактура на ръката. Затова е много важно юмруците да се нанасят в правилния момент и място.

Техника за уличен бой #10: Удари с колена - колената са идеално когато сте на земята или в клинч. Могат да се нанасят вертикално или по диагонал. Ипозлват се за удряне на бедрата, слабините, ребрата, слънчевия сплит и лицето.

Техника за уличен бой #11: Удар с пищялите - костта на пищялите е силно оръжие. Когато го използвате се целете в бедрата на нападателя или страничната част на колената му. Когато удряте по този начин винаги се целете да минете през нападателя си.

Техника за уличен бой #12: Удари с горната част на стъпалото - то се използва за нансяне на вертикални удари в слабините на противника и в някои случаи в главата.

Техника за уличен бой #13: Удари с петата - петата може да се използва за нансяне на странични удари в бедрата, колената или пищялите. Може и да настъпите силно пръстите на опонента.

Техника за уличен бой #14: Удар с долната част на ходилото - използва се костта под пръстите. С нея избутвате нападателя си. Може да нанесете и бърз удар в пищялките. Когато нанасяте този удар издърпайте пръстите на крака си назад, за да не ги счупите.

Повече информация за уличния бой и самоотбраната може да откриете във форума за уличен бой и самоотбрана.

Автор: Sammy Franco

Превод: MMA България

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес