Зареждане

Най-ужасната измама в историята на бокса

Най-ужасната измама в историята на бокса
Публикувано на: Февруари 4, 2016 в 08:54 ч

Битката между Luis Resto и Billy Collins Jr през 1983 влезе в историята като най-неприятната измама в професионалния бокс.

30 години след срещата им, Resto признава че не само е махнал пълнежа на боксовите си ръкавици, но е сложил и пластмасови уплътнения в бинтовете, за да увеличи твърдостта на удара си.
 

 
Eric Drath, който режисира документалния филм "Conrered", посветен на тази битка разказва за тази постъпка, оприличена на престъпление.
 
"Било е доста брутално. По-лошо от бой с голи ръце. Resto и треньорът му, Panama Lewis, са били обвинени в умишлено нападение и измама и са прекарали известно време в затвора, след като съдът ги признава за виновни. И двамата са получили доживотна забрана да се занимават професионално с бокс."

Миналата година по време на записите на филма "Cornered", Resto сам признава, че не може повече да живее с тази срамна тайна.
 
"Трябваше още тогава да призная. Живях с тази тайна 24 години. Трябва да си призная. Съжалявам, че мълчах толкова дълго. Ходих да видя и бившата жена на Collins. Тя прие извиненията ми. Ходих и на гробищата, за да отдам почит на Billy Collins. Извиних му се за случилото се."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес