Зареждане

Ето защо не е нужно да повишавате инсулина си след тренировка

Ето защо не е нужно да повишавате инсулина си след тренировка
Публикувано на: Юни 14, 2016 в 09:55 ч
 
Време е да хвърлим светлина върху една от най-сериозните заблуди, свързани с храненето след тренировка. Така започва своя материал Sean Hyson от Men’s Fitness, който споделя своето мнение по темата, свързана с храненето след физически натоварвания.


Съвсем вярно битува убеждението, че тялото ви се нуждае от приток на инсулин, за да “насочи” протеин и въглехидрати към вашите мускули, помагайки им да се възстановят след тренировка и да пораснат. Богатите на въглехидрати храни успяват да постигнат това, поради което храни като ориза и картофите са от изключителна важност в диетата на всеки един бодибилдър. Но ето и забавната част: Времето, когато определено не се нуждаете от повишаване на инсулина в тялото ви, е именно периодът непосредствено след тренировка.

Изследване на Journal of Applied Physiology показва, че мускулните контракции улесняват транспортирането на глюкозата в мускулните клетки, в основата си имитирайки дейността, която извършва инсулинът. С други думи, вдигането на тежести върши тази работа за вас, поради което не се нуждаете от спешно повишаване на инсулина, за да “заредите” мускулите си с хранителни вещества.

Какъв е изводът? Вместо да отделяте пари за лъскави следтренировъчни добавки, които повишават нивото ви на инсулин, може просто да изядете един цял плод след поредната си сесия в залата. Важно е обаче да се уточни, че бързите въглехидрати след тренировка все още са от сериозна важност, тъй като те забавят мускулния разпад. Тук един банан би ви свършил чудесна работа.

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес