Зареждане

Ето защо не е нужно да повишавате инсулина си след тренировка

Ето защо не е нужно да повишавате инсулина си след тренировка
Публикувано на: Юни 14, 2016 в 09:55 ч
 
Време е да хвърлим светлина върху една от най-сериозните заблуди, свързани с храненето след тренировка. Така започва своя материал Sean Hyson от Men’s Fitness, който споделя своето мнение по темата, свързана с храненето след физически натоварвания.


Съвсем вярно битува убеждението, че тялото ви се нуждае от приток на инсулин, за да “насочи” протеин и въглехидрати към вашите мускули, помагайки им да се възстановят след тренировка и да пораснат. Богатите на въглехидрати храни успяват да постигнат това, поради което храни като ориза и картофите са от изключителна важност в диетата на всеки един бодибилдър. Но ето и забавната част: Времето, когато определено не се нуждаете от повишаване на инсулина в тялото ви, е именно периодът непосредствено след тренировка.

Изследване на Journal of Applied Physiology показва, че мускулните контракции улесняват транспортирането на глюкозата в мускулните клетки, в основата си имитирайки дейността, която извършва инсулинът. С други думи, вдигането на тежести върши тази работа за вас, поради което не се нуждаете от спешно повишаване на инсулина, за да “заредите” мускулите си с хранителни вещества.

Какъв е изводът? Вместо да отделяте пари за лъскави следтренировъчни добавки, които повишават нивото ви на инсулин, може просто да изядете един цял плод след поредната си сесия в залата. Важно е обаче да се уточни, че бързите въглехидрати след тренировка все още са от сериозна важност, тъй като те забавят мускулния разпад. Тук един банан би ви свършил чудесна работа.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес