Зареждане

В защита на Anderson Silva

В защита на Anderson Silva
Публикувано на: Април 21, 2010 в 13:39 ч

Anderson Silva изгуби много фенове след представлението, което изнесе срещу Demian Maia.

За два рунда Silva си игра с Maia на котка и мишка, но не успя да довърши жертвата си и в останалите три рунда той тичаше и се пазеше, очаквайки съдийско решение.

Някои казват, че Silva е показал неуважение към спорта, бойците, UFC и феновете.

Други казват, че Anderson Silva е неподходящ за UFC и смесените бойни изкуства като цяло.

Лесно е да се аргументира човек какво точно е направил Silva в стил на неуважение, но не е нужно стореното да бъде лошо за UFC или спорта. След като се изприказват всички приказки, Silva може да стане по-голяма звезда от преди.

anderson silva ufc mma


Чистотата на спорта е непокътната

Ако Silva беше излязъл и взел победа с някаква техника, това би навредило на спорта. Но вместо това той показа, че Maia няма никакъв шанс да го нарани, независимо с колко време разполагаше.

Silva не разруши спорта. Във всички предходни негови двубои той показа, че е много по-добър от всички останали.

Трудно е да обвиняваш някого, че показва своето превъзходство на ринга.

Обидите на Anderson Silva не попречиха на популярността му

Има хора които харесват смесените бойни изкуства, известни и като свободни двубои, заради дозата агресия и насилие. Когато Silva размести лицето на Rich Franklin и развенча мита за Chris Leben, ставайки все по-агресивен след всеки удар, който поемаше, феновете започнаха да го обожават.

Сега този Silva спечели няколко не толкова зрелищни двубоя в UFC и тези обичащи насилието фенове следващия път ще си помислят дали да платят pay-per-view за да го гледат отново.

За да предотврати това, UFC ще го изкара срещу опонент, който може да го принуди или да приключи двубоя бързо или да рискува да загуби.

Rich Franklin и Dan Henderson бяха такива опоненти. Silva ги разруши, защото бяха прекалено опасна играчка за него.

Докато Silva се бие с такива бойци, той ще прави интересни двубой, а хората ще се радват да го гледат как се бие.

anderson silva ufc mma


Silva никога не е бил голяма звезда

Silva никога не е бил в ролята на голямата работа в UFC и никога не е бил от бойците, с които феновете се отъждествяват. Много по-лесно е северно-американците да се оприличават на боеца с тумбаче Chuck Liddell, типичния американец Rich Franklin или дори изключително харизматичния Georges St. Pierre.

Ако Silva беше англо-говорящ американец, той вероятно щеше да бъде най-голямата звезда в спорта до сега, но няколко нокаута не са достатъчно за да утвърди името си в сърцата на американските фенове и никога няма да бъде герой на този континент.

Как Silva може да стане по-голяма звезда от преди

Silva може никога да не бъде голям герой, но дава на UFC нещо, от което има нужда - силен злодей.

Когато Silva се бие, той не само доминира над опонентите си. Той ги измъчва, излага ги и ги изкарва от мъжкарския им образ. Щеше да е различно, ако го правеше срещу други злодеи, но той го направи срещу Rich Franklin и Forrest Griffin, което го слага автоматично в категорията на злодеите.

Добавете към това неуважението, което си спечели след последния му двубой от UFC и феновеоте и вече имаме идеален злодей в средната категория, което е подобна, но различна история от тази, която ни показват по риалити шоуто The Ultimate Fighter.

Освен това в настоящия си образ Silva е перфектно допълнение към героите в UFC.

Перфектни двубои сега са изправянето на лошия Silva срещу скромния St. Pierre, свежия Jon Jones или може би старата легенда Randy Couture.

Всички гледаме към героите, но UFC се нуждае и от злодеи, а Anderson Silva може да бъде най-големият от тях.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес