Зареждане

Тайните зад успеха на осмекратната шампионка по джиу-джицу Michelle Nicolini

Тайните зад успеха на осмекратната шампионка по джиу-джицу Michelle Nicolini
Публикувано на: Ноември 20, 2017 в 14:02 ч
 
 Да станеш световен шампион не е лесно. Малцина успяват да стигнат до върха след години тренировки, отдаденост, кръв, пот и сълзи. Колкото и прекрасно да изглежда шампионската титла, тя трябва да бъде неизбежно завоювана с тежък труд и жертви.
 
В бразилското джиу-джицу, както и в множество други спортове, да станеш неколкократен световен шампион е висша цел, но и изключително трудоемка - спортът постоянно се мени, а напливът от претенденти, които изгарят да бъдат на шампионското място не секва. Никой обаче не се оказва по-упорит от осемкратната шампионка по бразилско джиу-джицу Michelle Nicolini, която сложи край на своята 10-годишна кариера през 2016.
 
Подготвили сме за вас 5 от тайните, на които се дължи невероятният ѝ успех.
 

1. Тренирайте за сила и издръжливостКогато Michelle започва да се състезава редовно, тя осъзнава, че нещо трябва да бъде променено в тренировките ѝ. Докато е все още син колан, тя решава да започне да тренира по-усърдно за сила и издръжливост.
 
"Събуждах се сутрин, закусвах, вдигах тежести, тренирах джиу-джицу два часа, после почивах и тренирах още два часа."
 
Тежестите дават на Michelle допълнителна сила, която се оказва решаваща в някои срещи.
 

2. Намерете подкрепа

През цялата своя кариера Michelle разчита на подкрепата от своите родители. Те ѝ дават кураж още от самото начало.
 
"Виждаха колко бях щастлива, както и колко съсредоточено преследвах целите си."
 
Каквато и рядкост да са жените сред професионалните атлети, нейните родители нито за момент не се поколебали във вярата си в нея.
 

3. Подлагайте се на изпитания


 
За Michelle най-добрите изпитания винаги са били самите състезания.
 
"Това е единственият начин да разбере човек колко добър е в действителност. Съревноваваш се с най-добрите от своята категория. Всъщност смея да твърдя даже, че любовта ми към състезанията ме подтикна да опитам и самото джиу-джицу."
 

4. Бъдете уверени в себе си

 

 

"Всеки път започвах състезанията си с една и съща нагласа. Мислех си, че съм готова и че нищо не може да ми попречи да достигна целите си. Че съм по-подготвена от всички останали."


 
Сериозните тренировки ѝ дават нужната увереност, че е готова за всякакво предизвикателство. Дори и да не се чувства на 100%, нагласата ѝ помага да надвие своите опоненти.
 

5. Създайте собствен стил


След години ожесточени тренировки, Michelle най-накрая успява да създаде своя техника, която можете да видите във видеото.
 
"Трябваше ми нещо, което да използвам срещу по-големи опоненти. Нещо, което да не натоварва дотолкова кръста ми."
 
С известна преработка на вече същестуваща техника, тя съумява да създаде своя, която в последствия бива и асоциирана с нейното име. 
 
Michelle вече окачи своето кимоно, но продължава да практикува ММА към ONE Championship. Няма спор, че всички придобити умения ѝ дават сериозен тласък в новото начинание, затова и продължава да бъде вдъхновение за всички нас.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес