Зареждане

Най-комичните оправдания след положителна допинг проба

Най-комичните оправдания след положителна допинг проба
Публикувано на: Юли 4, 2016 в 09:22 ч
 
Напълно свикнали сме допингът и положителните допинг проби да бъдат нещо съвсем нормално в света на елитния спорт. Почти няма спорт на високо професионално, в който да не се е случвало водещ атлет да бъде “хванат” със забранени стимуланти. А когато това се случи, понякога сме чували някои наистина абсурдни оправдания за станалото. Ще ви припомним седем от най-комичните оправдания, които елитни бойци и атлети са давали след като са били хванати “натясно” от допинг ченгетата.
 

7. Frank Mir


Когато Frank Mir е хванат с повишено ниво на тестостерон в кръвта, той се оправдава с това, че е консумирал месо от кенгуру, което според него е повлияло на допинг пробата му.

“Не мога да назова дори един ресторант, където го консумирахме. Помня, че дори обадих на James, питайки го “помниш ли къде ядохме”? Трябваше да си напиша всички места, където сме били. И дори да открия кое е, да не би да ми казвате, че от Антидопинговата агенция ще отидат там и ще пробват всички видове меса, за да проверят дали тези кенгурута са диви, а някой се е опитал да прибави нещо към месото? Доколкото проучих, туринаболът може да бъде пренасян и във формата на прах”.

6. Braulio Estima


През 2014 година Braulio Estima е “хванат” в употреба на methylhexaneamine, за което той е наказан и лишен от титлата си. Но какво точно е methylhexaneamine? Това е вещество, химично свързано с амфетамините. Единственият проблем е, че то е превърнало в популярна добавка към храната и се намира в много от силово-кондиционните напитки или тези на прах, поради което е възможно да го приемате редовно, без дори да знаете това.
 

5. Felipe Pena


Felipe Pena дава положителна проба за тестостерон, приемайки и едногодишно наказание за провинението. В своя защита той казва, че причината за всичко е някакъв вид “тестостеронен крем”, каквото и да означава това, който му е предписан от лекар.
 

4. Gabi Garcia


През 2013 година Gabi Garcia е уловена в употреба на clomiphene, а отличията й са й отнети. Нейното извинение? Приемала го е като стимулант за плодовитост. И то на 27-годишна възраст.
 

3. Hector Lombard


След тежък мач с Josh Burkman на UFC 182, Hector Lombard се проваля на допинг-теста след боя. Той обяснява, че от екипа му са го принудили да взима мистериозни хапчета, поради наличие на грипни симптоми. Lombard толкова силно държи на версията си, че дори представя публични SMS-и, получени във връзка с приемането на въпросните хапчета.
 

2. Chael Sonnen


Когато е заловен с нива на тестостерон от над 400 пъти над допустимото, Chael Sonnen обяснява, че не знае нищо и дори не е забелязал някаква промяна в себе си. По-късно той разказва, че страда от хипогонадизъм, но въпреки това получава наказание от 2500 долара глоба и шестмесечно лишаване от права. За него е късмет, че тогава UFC още няма партньорство с Антидопинговата агенция на САЩ.
 

1. Anderson Silva


Легендарният Anderson Silva разказва, след като е хванат с допинг, че всичко това се дължи на мистериозен сексуален стимулант, който той и партньорката му са намерили в Тайланд, за да подсилят играта си в спалнята. Въпреки обясненията, че е взел малко “тайландска виагра”, а това е довело до проваления допинг тест, Silva е наказан за година. Остава мистерия, как въпросното нещо е повлияло на уменията му в спалнята.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес