Зареждане

Най-досадните партньори в БЖЖ и бойните спортове

Най-досадните партньори в БЖЖ и бойните спортове
Публикувано на: Януари 11, 2013 в 09:03 ч
Снимка: wikimedia.org
Ако сега започвате тренировки по жиу-житцу, а и някакъв друк контактен спорт, недейте да бъдете някой от изброените типове долу. Ако тренирате с подобен индивид, сложете му разпечатка от статията тайно в сака.
 

1. Мръсният партньор

 
Всеки трениращ се е сблъсквал с него, обикновено се среща при начинаещите. Това е комбинация от трениращ, който не пере екипировката си (кимоно, куртка и т.н.), не изрязва ноктите си или по цял ден ходи по джапанки и не си мие краката преди да влезе в залата. Комбинацията от тези характеристики може да продължва още. Най-лошото е, че може да е преносител на бактерии, които да предизвикат инфекции на татамито, особено, ако одере някой с недподрязаните си нокти... отврат.
 

2. Миризливият партньор

 
Обикновено се комбинира с "мръсният партньор", тъй като "миризливият" също рядко пере например кимоното си, държейки го с ароматизирано със смесени "благоухания". Те могат да варират от миризма на пот до миризма на манджа или мухъл. Важно инструктора да забележи такива признаци и да направи забележка, че екипировката трябва да се поддържа чиста.
 

3. Оплакващият се

 
Това е човекът, който е обект на много шегеги в Youtube, но в същото време в залата може да те занимава с безмислени приказки за безкрайните му контузии, независимо колко безобидни са били. Винаги когато постинеш предимство пред него, като например по-добра позиция, той започва да се оплаква от нещо и трябва да се върнете обратно в началото. Доста често има момчета, които се страхуват да изглеждат слаби и да загубят, затова започват с оправданията си, като по този начин развалят спаринга. Теоретично, ако тези момчета са контузени, не е редно да се борят или да правят спаринг, а трябва да си почиват докато се възстановят.
 

4. Натегачът

 
Това е човек, толкова кипящ от енергия по време на борба или спаринг, че в края на тренировката партньорът му завършва с няколко охлузвания или синини. Ако виждате, че вашият партньор е такъв, нормално е да му кажете да играе по-полека. Отишли сте все пак на тренировка, където и двамата искате да научите по нещо. Това не означава, че трябва да си тръгнете с травми.
 

5. Говорещият глупости

 
Това е един от най-досадните типове хора, които може да срещнете в залите. Този човек говори зад гърба на всеки и винаги преувеличава, когато разказва история как е заключил, съборил или победил някого. Те също така са толкова горделиви, че когато бъдат победени, винаги си намират оправдание и омаловажават постижението на партньора си. Такива индивиди трябва да се забелязват от рано, защото са вредни за клуба като цяло и могат да докарат излишни проблеми между трениращите. Егото им е неизмеримо, обикновено не умеят да са скромни и често сами напускат залата.

Има ли от гореизброените във вашата зала и с какви други типове партньори бихте допълнили статията?
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес