Зареждане

ММА с оръжия обмислят в Австралия

ММА с оръжия обмислят в Австралия
Публикувано на: Февруари 23, 2014 в 09:58 ч
Снимка: wikimedia.org
През 1993-та година представители на различни бойни стилове започнаха да се срещат на двубои в клетка и UFC бе основано. Сега в Австралия искат да повторят историята с едно допълнение.

Unified Weapons Master (UWM) планират да направят състезание по-късно тази година, в което ще участват майстори на бойните изкуства, но с оръжия, ако те самите пожелаят. Те ще са екипирани със специална броня, кояот ще ги защитава и ще измерва силата на всеки нанесен удар.

Екип от изследователи от фирмата Chiron Global, включително и някои от дизайнерите на брони във филмите Lord of The Rings и Hobbit, са прекарали последните четири години в разработването на системата, която е достатъчно гъвкава за да не пречи на двубоите, като в същото време предава данни на момента.

UWM има за цел да направи масов спорт, който да е с цел забавление, където различни представители на бойни изкуства могат да се съревновават с истински оръжия, така че да се разбере кой би победил в реална схватка без никакви правила.
 
 
По принцип има една доста глупава традиция хората да се опитват да модифицират ММА по всякакви начини. Примери сме дали малко по-надолу.

Но от UWM изглежда мислят доста трезво и са подкрепени от науката, като се стремят да дадат интересен отговор - кой би победил в бой с оръжия?

А примерите с глупости са тук:

Отборен ММА
 
Троен ММА
 
Шок файтс - представете си при всеки удар да ви бие ток
 
Екс-Арм
 
ММА с джуджета
 
Двама на двама
 
Футбой

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес