Зареждане

Криотерапията - тайната на боксьорите

Криотерапията - тайната на боксьорите
Публикувано на: Август 27, 2021 в 20:41 ч
Все повече бойци се възползват от криотерапията като част от подготовката си за битка. Тя е също и много добро средство за предотвратяване на контузии по време на тренировка. Не е нужно да се чака последния момент, за да се вземат мерки. За това разказва и самият Ruth Hyde, който държи Cryojuvenate UK - британски център, в който се предлага именно този вид терапия, която се използва от множество боксьори (аматьори и професионалисти), включително и Ted Cheeseman, който триумфира в срещата си с Carson Jones в началото на годината.

Криотерапията спомага за намаляването на възпаления, успокоява болката и подобрява възстановяването на тялото. Разбира се, не е задължително да се прибягва до нея само при травми - понякога е полезна и след тежки тренировки.

"Комбинираме я с локализирана криотерапия, която е съсредоточена върху определени части на тялото, като след това правим и дълбок масаж. Не всеки път, но предлагаме и пакетни услуги. Тъй като някои пътуват доста, за да стигнат до нас, решихме поне пътуването им да има най-голям смисъл" - коментира Ruth.

"Някои от нашите атлети идват от Лондон по 2-3 пъти в седмицата. Влизат в капсулата, като след това почиват и пият по един чай преди отново да се подложат на терапията. Правят по две на ден. На някои наистина много им помага."

Cryojuvenate предлагат капсули за цялото тяло, в които сесията протича около 3 минути.

"Никога повече от 3 минути. Ако имат желание обаче, могат да си починат за един час и пак да се върнат. Обикновено средната температура е минус 92 градуса, което мисля, че е достатъчно студено. Преимуществото на нашата капсула е, че хваща цялото тяло и не се губи никаква топлина, дори и от главата."


Специалната капсула е разработена да лекува артрит и болки в гърба. Последвалите проучвания обаче доказват множеството други ползи.

"Сърцето започва да изпомпва повече кръв из тялото, с по-бързи темпове така, че да достигне до необичайни места. С други думи, ако има някакво възпаление, целият процес спомага за неговото намаляване. Отслабва болката и ускорява възстановяването. Открили сме също, че при доста хора се подобрява и сънят. На всичкото отгоре, в капсулата се горят и калории."
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес