Зареждане

Кои ММА бойци употребяват стероиди?

Кои ММА бойци употребяват стероиди?
Публикувано на: Април 8, 2012 в 15:02 ч

Източник: Шуменска крепост 
Снимка: wikimedia.org

Колегите от ММА сайта Page Cagepotato направиха преглед на всички бойци, които са били уличавани в използването на забранени медикаменти. Ето най-важните имена и събития свързани с тях.

Josh Barnett (първа част)

Хванат на: 22.04.2002 г. след победата му с TKO над Randy Couture на MMA състезанието UFC 36
Допинг: болденон, нандролон и флуоксиместерон.
Наказание: 6 месеца от комисията на NSAC и отнемане на титлата в тежка категория на UFC.
Неговото мнение: "Аз съм боец, а не адвокат. Невинен и ще се боря да го докажа'' .
Повтарящо се нарушение: Barnett също е дал и положителна проба след победата му с Bobby "The Truth" Hoffman в UFC 34 през ноември 2001 година. Barnnet се отървава само с предупреждение, и случаят не е докладван официално. Според Mike Slouane това е първата положителна проба, която кара NSAC да започне редовно тестване на бойци в UFC за забранени вещества.

Tim Sylvia

Хванат на: 10.07.2003 г. След победата му над Gan McGee с нокаут в първия рунд по време на UFC 44.
Допинг: Stanozolol
Санкция: $ 10 000 и 6-месечен забрана за участия.
Неговото мнение: "След мача с Ricco Rodriguez имаше дълга пауза. Реших да опитам някои неща и да променя външния си вид, за да получа по-добра форма.''.

Kimo Leopoldo (Първа част)

Хванат на: 16.08.2004 г. След загубата от Ken Shamrock в UFC 48
Допинг: Stanozolol
Наказание: $ 5 000 и 6-месечен забрана за участия.
Неговото мнение: "Не бях подготвен напълно за този двубой и взех някаква субстанция. Но това още в началото, не знаех, че ще е проблем. Разбира се, това не ме извинява, но не употребявам забранени медикаменти. Беше ... само малко тласък. "
Неговият пример: "Да, използвал стероиди в миналото с цел подобряване на резултатите ми като професионален боец. Ще отбележа, че моят избор бе направен на трезво и знаех, какво правя. Никой не ме е подвел. Трябва да бъдеш честен към себе си, за всичко, което си направил в миналото си.
"

Nate Marquardt

Хванат на: 15.08.2005 г. След победа чрез съдийско решение над Ivan Salaverry в Ultimate Fight Night 1
Допинг: нандролон
Наказание: NSAC отменя отстряняването му, след като следващите два теста са отрицателни.
Неговото мнение: "Никога не съм и помислял да използвам. Използвам хранителни добавки, които си купувам в магазина ''Max Muscle'' в Ню Йорк. Глупава грешка от моя страна. Но за жалост хората ще повярват, на това каквото искат да вярват, но нека да бъде ясно, в последните ми три битки - не съм взимал нищо. Независима лаборатория доказа моята невинност. Знам, че някои момчета приемат стероиди. Но внимавайте какво приемате, аз не знам в повечето случай какво пия. Това е черна дупка за мен. Аз съм боец, а не химик. Не мога да знам какво се съдържа във всяка една добавка, която се продава в магазините."

Kimo Leopoldo (Втора част)

Хванат на: 20.07.2006 г., два дни преди двубоя му с Bas Rutten на WFA: King of the street
Допинг: станозол
Наказание: Не е наложено наказание. Kimo се бие два месеца по-късно в Лондон.
Мнението на Bas Rutten по случая: "Всеки човек, който използва стероиди, за да се бие, е една шибана путка."
Мнение на Kim: „В моята здравна книжка има едно лекарство, което приемам по рецептата. Преди година оперираха коляното ми и лекарят ми даде нещо, което да ускори възстановяването ми. Знаех, че ще бъда подложен на допинг тест, особено след като съм в щата Невада. Много добре осъзнавах това. Аз съм интелигентен човек, няма как да избягам от тестовете, напълно ми е ясно. Стероидите не те правят победител.".

Vitor Belfort

Хванат на: 26.10.2006 г. , след като загуби от Dan Henderson на PRIDE -32
Допинг: 4-Hydroxytestosterone
Наказание: $ 10 000 и 9-месеца без участия.
Неговото мнение: "Купих си добавката ''Макс Tribostak " от магазина Max Muscle в Калифорния. И въпросната добавка е съдържала 4-Hydroxytestosteron. Нямах представа, че всичко купено от магазин за хранителни добавки може да съдържа вещество, което е незаконно в Невада ".

Stephan Bonnar

Хванат на: 03.11.2006 г . След победа над Forrest Griffin в UFC 62.
Допинг: болденон
Наказание: $ 5 000 и 9-месеца без участия.
Неговото мнение: "Бях отчаян. Десният ми лакът, беше в много лошо състояние за дълго време. Нараних го лошо, докато се подготвях за Rashad Evans. След този мач мислех, че ще имам малко време, за да се подложа на лечение и рехабилитация. Пет дни по-късно получих покана за мач с Forest за след месец и половина. Бях притеснен. Търсех нещо, което ще ускори лечението. Бях загрижен, че няма да мога да състезавам, и имах нужда от това. Двубоят бе основна среща, нямаше как да бъде отложен.".

Royce Gracie

Хванат на:14.07.2006 г. след победата над Kazushi Sakuraba на Dynamite САЩ.
Допинг: нандролон
Наказание: $ 2 500 и 1-годишнно наказание
Неговото мнение: "Нямах представа какво искат от мен. Виж първата ми битки в UFC, вижте и последните ми. Те ме обвиняват за употребяване на наркотици ...Това е нелепо.".

Dennis Hallman

Хванат на: 29.11.2007 Г. след победа над Еremia Мetkalf на състезание на Strikeforce
Допинг: Drostanolone и нандролон
Наказание: $ 2 500 и едногодишно наказание
Неговото мнение: ''Взех стероиди за да ускоря процеса на възстановяване от контузия на врата ми. Употребих ги не за да стана по-голям или по-силен, а само да се излекувам по-бързо. Честно казано мисля, че използването на стероиди в ММА е нож с две остриета. Не те подобряват като боец. Бях сигурен, че заради обстоятелствата в който съм изпаднал това няма да бъде проблем. Участвал съм в двубой, когато съм бил контузен, прекалено тежко е.".

Sean Sherk

Хванат на: 19.07.2007 г, след победа над Hermes Frank в UFC 73
Допинг: Drostanolone
Наказание: Отнема не титлата на UFC, глоба от $ 2 500 и 1-годишният наказание (по-късно намалено до шест месеца след обжалване).
Неговото мнение: ''Не знаех, че може да получа допинг от хранителна добавка в магазина на GNC, но явно. Бях изумен от случващото се. Оттогава до днес се тествам превантивно преди всеки двубой. След онзи двубой три пъти ходих на детектора на лъжа, за да докажа, че съм невинен. Нямам абсолютно нищо от което да се притеснявам. Направих всичко по силите си, така че да реабилитирам името си. Всеки сам си преценява да ми вярва или не.".

Karina Dawn

Хванат на: 15.05.2008 г. След победа над Sofi Bergdai на състезанието Femme Fatale Fighting 4
Допинг: нандролон
Наказание: $ 2 500 и 1-годишно остраняване 


Antonio Silva

Хванат на: 21.08.2008 г. след победа над Justin Eilers в EliteXC.
Допинг: болденон
Наказание: $ 2 500 и 1-годишно наказание
Неговото мнение: "Не използвам стероида болденон, или други стероиди . Не съм съгласен и никога няма да бъда съгласен с използването на такива средства, за да се печели, защото това е фалшива победа. Нека да ми вземат всичко, но ще направя всичко възможно,за да докажа своята невинност. ".
По думите на неговия мениджъра му: "Причината за положителния тест е използването Novadexa, която повишава нивата на тестостерон и Silva го използва, защото има заболяването акромегалия, което трябва да се лекува.''.

Chris Leben

Хванат на: 03.11.2008 г. След като загуби от Майкъл Биспинг в UFC 89
Допинг: Stanozolol
Наказание: изважда една трета от заплата и 9-месеца наказание
Неговото мнение: "Направих всичко за да спечеля, но това е голяма крачка назад. Но трябва да се справя с нея. Сега ще имам време да осъзная, че не може да продължа по този. Това е тежък удар за мен. "

Ken Shamrock

Хванат на: 03.11.2009 г. След победата му над Ross Clifton в WarGods: Valentine’s Eve Massacre
Допинг: 19-норандростерон , 19-Noretiocholanolone и Stanozolol
Наказание: $ 2.500 и 1-годишно наказание
Мнението на мениджъра му: "Ken е използвал средства, които е закупил в магазина за хранителни добавки, от там идва това недоразумение. "
Мнението на Ken: "Никога през живота си не съм употребявал стероиди, единственото, което могат да ти дадат е фалшива сигурност."

Josh Barnett (Втора част)

Хванат на:21.07.2009 г. 11 дни преди мача му с Fedor Emelianenko в Affliction: Trilogy
Допинг: Drostanolone
Неговото мнение: "В нито един момент дори не ми е минавало през ума, че може да имам проблем."

Chael Sonnen

Хванат на: 18.09.2010. След като загуби от Anderson Silva в UFC 117
Допинг: първоначално наричан "естествен стероид" – четири пъти по-високи нива наТ / Е (тестостерон / епитестостерон) в съотношението от допустимото.
Наказание: $ 2 500 и 1-годишно наказание,смъкнато на половина след обжалване
Неговото мнение: "Бях обявен за невинен по отношение на използването на незаконни средства. Използвайте терминът "стероиди". Тестостеронът принадлежи към категорията на стероиди, но това е като да кажеш, че водата за изплакне на устата е вид алкохол. Или че сиропът за кашлица е алкохол.Никога не съм обвинен за използването на забранени вещества, а съм обвинен в приемането на тестостерон без предварително уведомяване. "

Tiago Silva

Хванат на: 29.03.2011. След победата над Brandon Vera в UFC 125
Допинг: Констатации показват, че урината му е "в противоречие с човешката урина." В хода на съдебното заседание, Silvа признава, че в урина му има синтетика,за да се прикрие стероидни инжекции, които е използвал, за да се възстанови от контузия в гърба.
Наказание: $ 33 750 и 1-годишно наказание
Неговото мнение: " Бих искал да се извиня за това, което направих. Направих го, защото бях в много лошо състояние. Бих се контузен в продължение на повече от една година. Имам семейство което зависят от моите доходи. Бях отчаян и аз знам, че това което направих е грешно. Извинявам се. Имах си причини. Семейството ми зависеше от парите ми и трябваше да им помогне. "

Cristiane „Cyborg” Santos

Хванат на: 06.01.2012. След нокаут над Hiroko Yamanaka в Strikeforce
Допинг: Stanozolol
Наказание: $ 2 500 и спрян от NSAC лиценз. Също така лишаване от шампионската титла
Нейното мнение: ''Докато се готвих за последния мач имах проблеми със смъкването на килограмите и взех хранителна добавка, за която си мислех ,че е безвредна.Никога не съм възнамерявала да мамя Strikeforce, комисията и феновете. Тренирам по-усърдно, от колкото всеки друг ММА боец и не се нуждая от химия, за да спечеля, доказала съм го. Единствената ми вина е, че не се консултирах с лекар и сега трябва да поеме отговорността за своите действия.''

Muhammed "King Mo" Lawal

Хванат на: 17.01.2012. След нокаут над Lorenco Larkin в Strikeforce
Допинг: Drostanolone
Наказание: 1-годишено наказание
Неговото мнение: "Много съм изненадан. Никога не съм бил бил на мнение, че симулантите могат да ти помогнат. Минах успешно и олимпийския начин тестване. Ще направя всичко възможно да се разбере истината. Не съм мошеник. Мога да лъжа по време на видео игри, но никога по време на битка. "

Заслужава да се отбележи:

Jeff Monson открито призна, че е употребявал анаболни стероиди в миналото, въпреки че никога не бил хванат. Предлагал е се да се легализира употребата на стероиди.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес