Зареждане

Когато те спаси гонгът - подбрани моменти

Когато те спаси гонгът - подбрани моменти
Публикувано на: Май 21, 2018 в 23:21 ч
Да бъдеш спасен от гонга е термин, който крие своето начало в бокса и означава, че ако боец е свален на земята към края на рунда, гонгът би могъл да му позволи да продължи в следващия рунд или да остави нещата в ръцете на съдиите.

В наши дни тези ситуации рядко се случват, а ако станем свидетели на тях, те най-често са в последния рунд - има логика, предвид, че в други случаи не е особено безопасна практика.

В ММА обаче спасението на гонга има съвсем друг смисъл и е по-скоро фраза, отколкото правило като в бокса.Както ще видим във видеото, което сме ви подготвили, бойците често биват спасявани когато са на края на силите си, дали заради ТКО/КО или събмишън, и гонгът бие, за да отбележи края на рунда.

Един от най-добрите примери е от срещата на Yoel Romero и Tim Kennedy в UFC 178. Изключително спорна среща - особено във втория рунд, когато Romero беше спасен от гонга малко преди да бъде отстранен с технически нокаут.

След като се измъкна от Kennedy, Romero остана на стола докато не се възстанови достатъчно, за да се върне в играта и да нокаутира опонента си в следващия рунд.

Вижте още някои класически примери:

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес