Зареждане

Как да изберем треньор?

Как да изберем треньор?
Публикувано на: Март 25, 2012 в 12:16 ч

Източник: Шуменска Крепост 
Снимка: wikimedia.org

Искате да тренирате бокс, кикбокс или друго бойно изкуство? Но откъде да започнете? Къде мога да намерите това, което търсите? Какво оборудване е необходимо затова? Колко ще струва? Кой клуб да изберете? 

Но първо, трябва да определите за себе си набор от задачи, които искате да разрешите и осъзнаете колко далеч искате да отидете в избраното от вас бойно изкуство. Може би мечтаете за висините и да заемете полагащото ви се място спортния Олимп? Или може би целта ви е от това да получите една красива фигура? Или търсите начин да се освободите от стреса и умения при самозащита? Но не причината е важна за вас, вие първо трябва да намерите едно прилично място, където да обучавате. При треньори - професионални спортисти, което със сигурност ще бъде за вас един добър старт, но вие трябва да сте сигурни, че те имат опит като треньор в даденият стил, който сте избрали.

По-добре да се допитате и да научите повече за качествата на бъдещия ви инструктор. Като правило, в средно срочните треньори с добра репутация, са добре известни. Някои от тях преподават класове по самозащита, докато другите предпочитат да преподават на деца, има и такива, които все още са активни състезатели, съчетаващи спортна кариера с тази на треньор, други тренират само мъже.

Възможно е дори, много от тях да са имали успехи, но в миналото, а сега вече да са загубили умението да преподават. Преди да изберете посетете различни спортни зали, за да се запознаете с работата на инструкторите и си задайте за себе си следните въпроси: Какво е да си инструктор? Дори и ако вие ще да се занимава изключително с цел кардио или фигура, уверете се, че инструкторът ви е със сертификат на квалификацията му. 

Добрите фитнес зали вече имат цялото необходимо оборудване за обучение. Все пак, имайте предвид, че заедно с вас в тази зала са ангажирани голям брой хора, така че е желателно, да сте допринесли за спортна екипировка в залата. В допълнение, трябва да си закупите лични предпазни средства: те ще поемат на ударите, предназначени за вас и ще ви спаси от контузия, така че купувайте защитна екипировка от високо качество и не икономисвайте за това. 

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес