Зареждане

Историята на Rival

Историята на Rival
Публикувано на: Май 26, 2009 в 09:00 ч

След като Babe Ruth отбеляза 714-тия си хоумрън, индустрията за производство на аксесоари за бейзбол беше длъжна да осигури потребителите с все по-добри продукти всяка изминала година. Когато Jacques Plante изобрети първата маска за лице при хокейните вратари, той започна революция, която продължава и до днес.

Във всеки спорт сме виждали еволюция и разработка на аксесоари, които увеличават представянето и дават повече защита от всякога. 80-те и 90-те години изстреляха спортните аксесоари до ново ниво, където новите материали се появиха и надскочиха предшествениците си. Технологията днес играе важна роля в разработката на спортни стоки и най-яркия пример за това е индустрията със обувките за тичане. Тези фирми знаят, че технологията, материалите, стилът и дизайнът днес са важни фактори в продукцията на висококачествени спортни стоки.

С тази идея в главата представят продуктите си от Rival, тъй като иновациите намериха своята приложимост и в сферата на бойните спортове.

rival mma бойни изкуства


Съосновател на Rival е Russ Anber. Той е боксов треньор, който е тренирал четирима олимпийци и един световен шампион.

Той прави първите си стъпки като треньор по аматьорски бокс на 18 години, а днес е ветеран в подготовката на боксьори. И до днес той отдава времето си и енергията си за да изгради шампиони по бокс в боксовия клуб Ring 83 в Монреал, Канада. Russ е известен като гласът на бокса в своята страна.

Но той не е известен само с треньорските си умения. След олимпийските игри в Сеул през 1988 той започва втора кариера като боксов коментатор за CBC Sports. От 1994 насам той е един от най-известните коментатори по бокс в Канада. Той е коментирал почти всички значими събития.

Jocelyn Poulin е от 12 години в индустрията със спортните стоки. Той е съосновател на Rival, а преди това е работил за DR Hockey, Mission Hockey и Aird Sport Design.

Той е правил дизайна на някои от най-иновативните продукти в хокея и бейзбола. Работил е с много професионални хокейни играчи.

За Rival той допринася с откриването и изработката на системите Conic Design - специалния дизайн на ръкавиците за по-стабилно захващане около китката и патентованата Ergo Lace Track System, която се вгражда в моделите от високо ниво на фирмата.

От Rival не забравят и за треньорите. Имат разработени страхотни боксови лапи. Вкарали са неща, които допреди не е имало в тези спортни аксесоари.

Rival е създадена защото собствениците и са разбрали, че е време да преоткрият индустрията с продукти за бойните спортове. Те са уверени в стоките си, уверени са в услугите си и са решени да направят революция в бойните изкуства.

Това е и причината MMA ръкавиците на Rival да са официалните ръкавици на Българската федерация по MMA (БФММА).

rival mma ръкавици бойни спортове


Тази статия намира мястото си на сайта съвсем "случайно" по същото време, в което са добавени и продуктите на Rival в нашият спортен магазин.

 

Всички тях може да разгледате тук:

https://mma.bg/products/index/company:Rival

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес