Зареждане

Владетелят на PRIDE се завръща на 30-ти юли

Владетелят на PRIDE се завръща на 30-ти юли
Публикувано на: Юли 26, 2011 в 12:24 ч
Снимка: rt.com

В Япония, той бе непобедимият цар на ринга. Владееше рингът на PRIDE с железен юмрук и зашеметяващи събмишъни.

Fedor Emelianenko заслужено бе на върха в неговата категория. Записа победи над имена като: Antonio Rodrigo Nogueira, Heath Herring, и Mirko Filipovic. Но след като избухна скандала в Pride и медиите ги уличиха във връзка с мафиота организация Yakuza, "The Last Emperor" остана без своя дом.

 
Руснакът ще се изправи срещу бившия шампион в средна категория от Pride FC Dan Henderson (настоящ шампион в полутежка категория на Strikeforce). Двамата ще премерят сили на 30-ти юли на ММА състезанието Strikeforce: "Fedor vs. Henderson".

Но да се върнем назад във времето.

След закупуването на Pride FC от UFC, доста от феновете се надяваха мечтаните сблъсъци между титаните от двете федерации да се случат. Но трябваше да се задоволим само с двубоя между Chuck Liddell и Wanderlei Silva, а "The Last Emperor" бе забравен.

Всъщност той се завърна в родината си Русия и подписа договор с промотърската  компания BodogFIGHT. Компания, която остана в историята със спечелените пари от онлайн залагания. Организацията за двубоя му бе много добра. Условията в Русия - перфектни. Опонента на Fedor? Имаше доста още какво да се желае от него.

Matt Lindland бе избран за негово противник - да, същият Matt Lindland, боецът от средна категория – бе избран да се противопостави на  "The Last Emperor". Това бе първия противник след края на ерата Pride FC. Все пак трябва да се признае, че Matt имаше куража да го направи. Двубоят започна  ще се запомни с хващането на въжето от страна на Lindland  и неуспешните опити за тейдауни от негова страна.  Руснака превъзхождаше през цялото време своя американски опонент и  Lindland загуби мача чрез армабар.

matt lindlando mma bg


Следващия двубой на Emelianenko бе нещо като двубой на за пари и забава на богатите. Дребничкият руснак срещу чудовището Hong-man Choi.

В съзнанието на хората този двубой ще остане като Давид и Голиат, или руската машина срещу "The Techno Goliath". Но като забравим библейските образи целия бой си беше истински и разликата в размерите съвсем реална.

"The Last Emperor" опита тейкдаун, но бе спрян и се озова под огромния кореец. Но Choi реално не знаеше какво да прави, и как да се възползва от позицията си. Две минути по-късно, Emelianenko заключи своя огромен противник в армбар и отново бе победител в това “freak show”.

hong-man choi mma bg


И двата двубоя, които Fedor направи нямаха нищо общо с реалността на бойните спортове. Повече бе за забавление и пари. Но всичко това се промени когато ММА марката Affliction подписа договор с руснака и обещаха страхотни двубои с негово участие.

Турнирът Affliction трябваше да бъде на една сбъдната мечта на ММА феновете. Те прибраха под своето крило всички звезди, които нямаха договор с UFC.

Първият опоненет на Emelianenko бе бившия шампион в тежка категория на UFC Tim Sylvia. Въпреки, че бе на половината, колкото Choi, "The Maine-iac" имаше завидно физическо преимущество пред руснака.

"The Last Emperor" не му даде никакъв шанс.


Sylvia  успя да замахне точно преди да падне от пода под ударите на Emelianenko. Руснакът го довърши чрез душене. Американецът бе синоним на машина в клетката и легитимен шампион в тежката категория, а Fedor го унищожи за 36 секунди.

Tim Sylvia mma bgСледващия опонент бе Andrei Arlovski. Аrlovski  бе записал три поредни победи в UFC преди да ги напусне – той пречу бойци като  Ben Rothwell и Roy Nelson. Загубата му от "The Maine-iac" бе вече далеч и той изглеждаше единственият човек, който е способен да спре руснака.

И наистина в началото на двубоя това изглеждаше съвсем реално. На иветна Affliction - Day of Reckoning бившият шампион на UFC разнасяше Fedor из целия ринг. Стратегията за двубоя на Arlovski бе да го прикове до въжетата и да го довърши, и направи това с чудесен удар в ченето на  Fedor и втория удар този път с крак го пратиха в ъгъла.

Но "The Pitbull" реши да се докаже на публиката и опита летящо коляно, което да реши сблъсъкът. Но в своя полет той бе спрян от отлична дясна балтия. Класика запазена за Fedor. Arlovski бе оставен да лежи на тепиха. Хиляди фенове в залата не можеха да повярват на очите си. А Emelianenko просто се запъти към своя ъгъл.

Fedor Еmelianenko mma bg


Осем месеца след края на  Affliction Entertainment - "The Last Emperor" подписа договор със Strikeforce. И отново показа, че не желае да има нищо общо с UFC.

Предстоящия му двубой срещу  Henderson е по-малко от двете. Двубоят ще привлече огромни пруходи за Strikeforce, но и Hendo е настоящ шампион в полутежка категория с пет победи от последните му шест двубоя.

Във времето между   Pride FC и Strikeforce Fedor направи четири двубоя. Два от тях бяха за развлечение на определен кръг хора, докато другите два бяха боеве от световна класа. Световна класа какъвто несъмнено е  "The Last Emperor " - Fedor Еmelianenko.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес