Зареждане

Слабото място на Chris Weidman: фъстъци и мед

Слабото място на Chris Weidman: фъстъци и мед
Публикувано на: Декември 2, 2014 в 09:22 ч

За разлика от много топ бойци, Chris Weidman не се отнася към диетата си прекалено строго. 30-годишният нюйоркчанин, който успя да свали властелина на средната категория, Anderson Silva, не е внесъл особени промени в диетата си, за да постигне перфектната статистика от 12 победи и 0 загуби.

Опонентите му все още се опитват да разгадаят слабостите на Chris в клетката, но самия той разкри някои от тях извън нея.
 
 

Сладкото

 
Спомням си в училище, че имаше само три вида храна - щрудели, пържени картофи и шоколадови вафли. Освен това все още си похапвам фъстъчено масло и мед през деня. Буквално съм израснал с фъстъчено масло и мед. Майка ми винаги ни е готвила вечер, но постоянно ми правеше забележка за това, че ям големи количества фъстъчено масло и мед. Но какво да направя... не мога да живея без тях.
 
 

Произход

 
Имам немско-ирландски корени. Така че майка ми готвеше от немската и ирландската кухня. От ирландските ястия тя обича тези с говеждо месо, картофено пюре и други подобни.
 

 

Фъстъци и мед

 
Все още ям фъстъчено масло и мед. Обожавам и бананите и ги ям през целия ден. Това ми е любимо. Много рядко ми се дояжда пържено. Сутрин закусвам обикновено по 4 яйца, пълнозърнест хляб, домати и лук.
 
 

Хранителни добавки

 
Пия протеин, рибено масло, глюкозамин за ставите и мултивитамини.
 
 

Калории

 
Обикновено ям по 5 пъти на ден. Дори и да се прибера късно у дома и да съм много гладен, все пак се опитвам да следвам диетата си и си позволявам максимум една супена лъжица фъстъчено масло. Фъстъченото масло има нещо уникално в себе си, което ме засища дори само от една лъжица.
 
 

Състезателното тегло

 
Трудно ми е само за един кратък период от време. Когато всичко върви по план свалянето на килограми преди двубой не ми пречи. Не се ограничавам в нещо. Нямам никакви проблеми на кантара.
 
 

Минаване в полусредна категория

 
Не, това би било смешно.
 

 

Опити за качване на маса

 
Винаги съм се опитвал да развия повече гръдните си мускули, но за съжаление генът ми е такъв, че не ми позволява особено. За щастие това не е от голямо значение в двубоите. По-нужно ми е за плажа, но това не е толкова важно, нали? Имам личен треньор, с когото се виждам 2 или 3 пъти седмично. Тренираме за сила и издръжливост, но те различни от обичайните. Наблягам най-много на тренировки в залата по бойни изкуства.
 
 

Диетолог

 
Моят треньор е и мой диетолог. Той ми помага да отслабна правилно. В по-голямата част от времето ям здравословна храна и това ми помага. Правя всичко с умисъл и това дава добри резултати.
 
 

Хранене като нюйоркчанин

 
Гевреците и пиците са моята слабост. Обичам и пържени яйца с наденица, сирене, сол, черен пипер и кетчуп. Обичам и кифли с крема сирене, извара и т.н. Пия и много вода. Не съм фен на газираните напитки, но пия диетична кола понякога.
 
 

Оценка на диетата си от 0 до 10

 
Ще сложа на диетата си оценка от 8 точки. Тренирам усилено и се чувствам добре и смятам, че диетата ми е добра. Какво друго ми трябва, след като се чувствам отлично?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес